Αχ. κυριακοπουλος στο bloomberg : το 75% του τζιρου μας ειναι φοροι και εισφορες...

09:30 23/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Με τίτλο «Φόροι στην Ελλάδα: ένα καυτό θέμα», το πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενεί συνέντευξη του κ. Αχιλλέα Κυριακόπουλου, ιδιοκτήτη ...
του εστιατορίου «Παλιά Αγορά» στη Φιλοθέη, ο οποίος περιγράφει με αρκούντως γλαφυρό τρόπο, τη συνεχιζόμενη αλλαγή στη φορολόγηση των επιχειρήσεων επί ελληνικού εδάφους και κυρίως σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ.

«Ο ΦΠΑ
αρχικά αυξήθηκε, κατόπιν μειώθηκε, τώρα λέγεται ότι θα αυξηθεί εκ νέου. Για μία μικρομεσαία επιχείρηση οι φόροι, ο ΦΠΑ αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές αγγίζουν το 75% του τζίρου της μηνιαίως. Πρόκειται για κάτι παράλογο. Πληρώνουμε περί τα 500 ευρώ μηνιαίως για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι ακριβή στην Ελλάδα, οι φόροι την «κάνουν» να φαίνεται ακριβή», εξηγεί ο κ. Κυριακόπουλος, αναλύοντας το υψηλό κόστος που καλείται να καταβάλει μία μικρή, ελληνική επιχείρηση.

Αναφερόμενος στην πορεία των τιμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, υπογραμμίζει ότι «οι τιμές των πάντων αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, από τα λαχανικά και το κρέας έως το ψωμί. Το 50% του εργατικού κόστους αφορά την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Δίνεις ημερομίσθιο 30 ευρώ και πρέπει να πληρώσεις και εισφορά 45 ευρώ και ουσιαστικά ο εργαζόμενος δεν έχει ασφάλιση. Δεν έχει καμία ασφάλεια, είτε κοινωνική, είτε ιατροφαρμακευτική. Εάν επισκεφθείτε ένα ελληνικό νοσοκομείο θα κατανοήσετε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας. Θα νομίζετε ότι πρόκειται για εικόνες από το Ιράκ».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα