Α. σαμαρας : '' θα σας εξοφλησουμε ''...

23:07 22/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλη την εξωτερική οικονομική βοήθεια που λαμβάνει, και ότι θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας, στο πλαίσιο συνέντευξης του...
που δημοσιεύει αύριο Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
'' Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματα τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματα τους '', τόνισε στην ίδια συνέντευξη
ο πρωθυπουργός.
Σε ερώτημα που δέχτηκε σχετικά με τις αμφιβολίες των Γερμανών όσον αφορά την υλοποίηση των μετραρρυθμίσεων γαι τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα, η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν : '' Σας βεβαιώνω ότι θα αναλάβουμε δράση. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ''.
Ωστόσο ο κ. Σαμαράς επέκρινε τους ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκαν δημοσίως σε μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
'' Πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός, ώστε να μην τρομάζουν οι επενδυτές. Κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός αναφέρεται στην έξοδο μας από την Ευρωζώνη, λέω στον εαυτό μου πως μπορώ να ιδιωτικοποιήσω τις δημόσιες επιχειρήσεις ;ποιος επιχειρηματίας θα θελήσει να επενδύσει ευρώ στην Ελλάδα, αν βρεθεί υποχρεωμένος να εισπράττει δραχμές ; '' υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
'' Ο σκοπός μας είνα να αντλήσουμε 30 δις ευρώ ( από τις ιδιωτικοποιήσεις) έως το 2016, αλλά θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα '', σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα