To teλευταιο ανεκδοτο : αξιοκρατικα οι προσληψεις στη νεριτ!

11:35 1/11/2013 - Πηγή: Fimotro
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ
Καμία προνομιακή μεταχείριση σε πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε για το θέμα των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Προκοπάκης. Όλες οι...
προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ (εδώ γελάμε), διαβεβαίωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει το Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκκένωσης του
ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Προκοπάκης δήλωσε ότι είναι θέμα του μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών «θα μας δώσει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο και τον εξοπλισμό, για να προχωρήσουμε τη δουλειά μας» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «πρόκειται για μια ευαίσθητη κατάσταση και διαδικασία που πρέπει να τη σεβαστούν όλοι, και ο μέτοχος που είναι το υπουργείο Οικονομικών και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ».

Ο κ. Προκοπάκης σημείωσε πως το παρελθόν της ΕΡΤ αξιώνει το σεβασμό όλων. «Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. Το εννοώ ότι είμαστε εντελώς αμερόληπτοι» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για τη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Προκοπάκης δήλωσε πως «η πρόταση μου είναι το καινούργιο κανάλι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου».

«Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ελπίζουμε ότι θα έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ο προϋπολογισμός για να τρέξουμε το ΑΣΕΠ, για να αρχίσουμε τις προσλήψεις στελεχών. Προτεραιότητά μας είναι η επιλογή διευθυντικών στελεχών» παρατήρησε.

Την ίδια ώρα, «τρέχει» η δημόσια διαβούλευση για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέσα από την ιστοσελίδα opengov.gr. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, όλα τα σχόλια των πολιτών που θα τεθούν στο διάστημα 15 ημερών, όποτε θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, θα εξετασθούν και θα συνεκτιμηθούν.

«Ομάδες εργασίας δουλεύουν εθελοντικά και στηρίζουν με κάθε τρόπο τη νέα αρχή. Άνθρωποι επώνυμοι, άνθρωποι της αγοράς με γνώση μας συμβουλεύουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα» επισήμανε.

Σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Προκοπάκης σημείωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προνομιακή μεταχείριση σε πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. «Όταν λέμε ΑΣΕΠ, εννοούμε ΑΣΕΠ 100%. Όλη η διαδικασία κρίνεται από την αξιοπιστία των θεσμών» υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα