To ''σταυρολεξο'' του πασοκ και οι κινησεις του βενιζελου...

12:18 21/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Με την τοποθέτηση του Δημήτρη Καρύδη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος έκλεισε ο κύκλος των ανακατατάξεων των προσώπων, που άνοιξε με τον ανασχηματισμό, στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο κ. Καρύδης επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη...
που απολαμβάνει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε θέματα επικοινωνίας, ενώ παράλληλα διατήρησε τη θέση του γραμματέα Επικοινωνίας που είχε ήδη. Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου έχει μπροστά του δύσκολες μάχες καθ΄ ότι, όχι μόνο θα εκπροσωπεί το κόμμα του σε καθημερινή βάση στα ΜΜΕ
σε μια περίοδο που ενδοκυβερνητικές έριδες εντείνονται, αλλά επίσης, ως ο νέος ισχυρός άνδρας της επικοινωνιακής τακτικής του δεύτερου κυβερνητικού κόμματος, θα πρέπει να αναπτύξει σχέδιο αντεπίθεσης στην πιο δύσκολη περίοδο από συστάσεώς του. Η "λαική" ή "αστική" ΝΔ παραμονεύει να υφαρπάξει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να συνεχίσει τις προσπάθειές του να "γοητεύσει" το Κέντρο.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έδειξε πως στις προθέσεις του είναι να διεμβολίσει το παπανδρεϊκό μπλοκ επιρροής μέσα στο κόμμα και να επεκτείνει την ισχύ του σε πολιτικούς φίλους του Κώστα Σκανδαλίδη. Έτσι ερμηνεύεται η επιλογή της Άτζελας Γκερέκου στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και αυτή, αντίστοιχα, του Γιάννη Κουτσούκου για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Με παρόμοιο τρόπο ερμηνεύεται και η επιβεβαίωση του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου ως δεύτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος είχε οριστεί ad hoc στο παρελθόν σε αυτή τη θέση - αν και νέος βουλευτής εκτιμάται πως έχει την απαιτούμενη εμπειρία. Εξάλλου, ο κ. Τριαντάφυλλος εξακολουθεί να διατηρεί καλές σχέσεις με τους λεγόμενους "παπαπανδρεικούς", ενώ είναι υπέρμαχος της Ελιάς και ήταν παρών στην ομιλία του Σπύρου Λυκούδη στην Τεχνόπολη. Αξίζει αν σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, μέχρι τον ανασχηματισμό εκρποσωπούταν από δύο "καθαρόαιμους βενιζελικούς", τους κκ Ρήγα και Κουκουλόπουλο. Μετά τις αλλαγές, αν και ο κ. Ρήγας παρέμεινε στη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, προστέθηκε ο "σκανδαλιδικός" κ. Κουτσούκος και ορίστηκε πλέον μόνιμα ο κ. Τριαντάφυλλος.

Στόχος του κ. Βενιζέλου, δύο μήνες πριν την επέτειο των σαράντα χρόνων από την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, είναι, όπως φαίνεται, να χαμηλώσει τις εντάσεις να εκτονώσει τη δημόσια εσωκομματική κριτική. Άλλωστε, η παρουσία του Φίλιππου Σαχινίδη στο χθεσινό μίνι υπουργικό συμβούλιο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ φανερώνει πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνει ανοιχτό το θεσμικό πλαίσιο σε όποιον θέλει να καταθέσει την εναλλακτική πολιτική πρότασή του ή να αντιδράσει απλώς.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα