To πασοκ ζητα την αποσυρση της διαταξης που αφορα στα μελη του τχς...

19:28 12/7/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ...
Την απόσυρση της διάταξης που παρέχει ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησε το ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής που συζητά για το πολυνομοσχέδιο. Έντονη κριτική στις απολύσεις εκπαιδευτικών άσκησε η Βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη...

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση απέσυρε διάταξη του
πολυνομοσχεδίου που θεωρήθηκε ότι εξαιρεί από την κινητικότητα όσους βρίσκονται στα υπουργικά γραφεία.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη για το ΤΧΣ, «αλλιώς θα καταψηφίσουμε και θα καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά». Λίγο αργότερα το ίδιο αίτημα έθεσε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ωστόσο ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στην παρέμβασή του δεν αναφέρθηκε στο θέμα.
Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η απόφαση για απολύσεις των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης «συνιστά δώρο στις εταιρείες παροχής ιδιωτικής εκπαίδευσης και σας το λέει ένας βαθιά φιλελεύθερος άνθρωπος». Κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει εξηγήσεις, ενώ επεσήμανε ότι απολύονται εκπαιδευτικοί σχολείων την ώρα που 697 εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι στο Υπουργείο Παιδείας.
Την ανάγκη μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης επεσήμανε και ο Βουλευτής της ΝΔ Μ. Βορίδης.
«Ναι, θέλουμε και θέλω μειώσεις συντελεστών φορολογίας όπου πρέπει. Θα το πετύχουμε αν υπάρχει σταθερή φορολογική ισορροπία», σχολίασε ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα