To nato δεν ετοιμαζει επεμβαση στη συρια...

20:38 7/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), Αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, δήλωσε σήμερα στην Πρίστινα ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει επί του παρόντος στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, επαναλαμβάνοντας ...
ωστόσο την ανησυχία του για τη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα από το Μάρτιο του 2011.

"Επί του παρόντος το ΝΑΤΟ επέλεξε να μην σχεδιάσει καμιά αποστολή, δεν σχεδιάζουμε επιχείρηση στη Συρία", δήλωσε ο στρατηγός Μπρίντλοβ σε ενημέρωση
του Τύπου στην Πρίστινα.

Ο Αμερικανός στρατηγός, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κόσοβο, όπου έχει αναπτυχθεί ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ότι η συμμαχία είχε τουλάχιστον αντιδράσει για το "μεγάλο σύμμαχο, την Τουρκία", με την ανάπτυξη στην έναρξη της χρονιάς πυραύλων Πάτριοτ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι πρόσφατες επιτυχίες των πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δυνάμεων, κυρίως στο Κουσέιρ και την περιφέρειά του, ενισχύουν την θέση της κυβέρνησης της Δαμασκού στην προοπτική μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης, που η Μόσχα και η Ουάσινγκτον προσπαθούν, όχι απρόσκοπτα, να διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Μετά την προπαρασκευαστική σύνοδο της Τετάρτης μεταξύ της Μόσχας, της Ουάσινγκτον και του ΟΗΕ, μια νέα τριμερής συνάντηση θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός καταδίωξε σήμερα τους αντάρτες βορείως του Κουσέιρ, αφού κατέλαβε την πόλη αυτή και γειτονικό χωριό με τη βοήθεια των μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο στρατός συγκέντρωσε επίσης στρατεύματα στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, της οποίας πολλές περιοχές δεν τελούν υπό τον έλεγχό του εδώ και πολλούς μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα