To komma tων ταμιλ νικητης στη σρι λανκα...

19:34 22/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Ένα κόμμα που συνδέεται με τους πρώην αυτονομιστές αντάρτες Ταμίλ κέρδισε, με άνετη διαφορά, τις πρώτες τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν ...μετά από 25 χρόνια στη βόρεια Σρι Λάνκα, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές. Η Εθνική Συμμαχία των Ταμίλ (TNA) εξασφαλίζει ποσοστό 74% και 30 από τις 38 έδρες στο επαρχιακό συμβούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.
Το κυβερνών κόμμα, ο Ενωμένος Συνασπισμός για τη Λαϊκή Ελευθερία του προέδρου Μαχίντα Ρατζαπάξα, συγκεντρώνει ποσοστό 21% και εκλέγει επτά αντιπροσώπους. Την
μία έδρα που απομένει καταλαμβάνει ένα μικρό μουσουλμανικό κόμμα.
Η κυβέρνηση χαρακτήρισε «νίκη της δημοκρατίας» το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές που ανήλθε στο 7%. «Οι άνθρωποι που χαιρετίζουν τη δημοκρατία θα πρέπει να χαίρονται για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές που διεξήχθησαν σε μια περιοχή η οποία ήταν μέχρι πρόσφατα υπό τον έλεγχο τρομοκρατών και γεμάτη με νάρκες», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Σουσύλ Πρεματζαγιάντα.
Ο πόλεμος με τους αυτονομιστές αντάρτες των Τίγρεων των Ταμίλ έληξε, με την ήττα τους από τον στρατό, το 2009.
Η ΤΝΑ διέψευσε τους ισχυρισμούς ορισμένων μελών της κυβέρνησης ότι θα επιδιώξει την αυτονομία της περιοχής και δεσμεύτηκε να στηρίξει ένα κράτος με ομοσπονδιακή πολιτική δομή. «Δεν συζητάμε για ξεχωριστό κράτος», δήλωσε ο Σ.Β. Βιγκνεσουάραν, πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αναμένεται ότι θα αναλάβει πρωθυπουργός της επαρχίας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα