To δντ δεn στελνει κλιμακια στις βρυξελλες αν ξεκαθαρισει το θεμα των διαπραγματευσεων...

22:00 10/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Δεν στέλνει κλιμάκιο το ΔΝΤ στις Βρυξέλλες, αν δεν ξεκαθαριστεί το θέμα των διαπραγματεύσεων...
Αυτή είναι η ουσία της στάσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς ναι μεν το τεχνικό κλιμάκιο που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση έχει συσταθεί και βρίσκεται ήδη στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής η αναχώρηση για την Ευρώπη.

Ερωτώμενη
μάλιστα η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ για το πότε θα αναχωρήσουν τα στελέχη του Ταμείου για τις Βρυξέλλες απάντησε πως «δεν υπάρχει τίποτα προς ανακοίνωση για το θέμα αυτό», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στην βελγική πρωτεύουσα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών.

Από την πλευρά του Ταμείου άλλωστε έχει καταστήσει σαφές ότι η βασική επιθεώρηση θα γίνει στην Αθήνα, καθώς προκύπτει από τον κανονισμό του ΔΝΤ, κάτι στο οποίο δεν φαίνεται να είχε αντίρρηση η Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλαδή ήταν θετική ως προς την έλευση στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων μόνο του ΔΝΤ και όχι, όπως γινόταν έως τώρα, με τη μορφή της τρόικας.
Keywords
Τυχαία Θέματα