Thn τριτη η αποφαση για την 6η δοση...

Στην προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup τη Δευτέρα θα αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τους ομολόγους του της...
Ολλανδίας και της Φιλανδίας. Η δήλωση έγινε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του κ.Σόιμπλε με τον Ολλανδό ομόλογό του Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ και την
Φινλανδή υπουργό, Γιούτα Ουρπιλάινεν.
Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ακόμα ότι οι τρεις χώρες συμφωνούν στην πρόταση του Βερολίνου για τις αλλαγές στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Δεν αποκλείει ενεργότερο ρόλο της ΕΚΤ η Ολλανδία και η Φινλανδία
Σε αντίθεση με τη Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Η πάγια θέση της Φιλανδίας συντασσόταν με τη γερμανική και απέκλειε κάθε σκέψη γύρω από την ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ, όπως ζητούσαν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Ωστόσο, με σημερινές του δηλώσεις η υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας, Γιούτα Ούρπιλαϊνεν, διαφοροποιεί τα πράγματα λέγοντας πως αν δεν υπάρξουν άλλες εναλλακτικές λύσεις, τότε είναι αποδεκτή η ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν αποδέχεται τη λύση των ευρω-ομολόγων.
Keywords
Τυχαία Θέματα