Thn tetaρτη το νεο επεισοδιο με την αρση ασυλιας των βουλευτων της χα...

19:51 25/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε φουλ ρυθμούς θα κινηθεί η Ολομέλεια της επόμενες δύο εβδομάδες καθώς εκτός των τεσσάρων νομοσχεδίων που συνοδεύονται από αρκετές τροπολογίες...
και τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν έως τις 9 Μαΐου, το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθούν οι σχετικές αιτήσεις για τους Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο,
Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνη Γρέγο και Κώστα Μπαρμπαρούση προκειμένου να διωχθούν για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πέραν αυτού, σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους η νομική υπηρεσία της Βουλής έχει δώσει μια πρώτη απάντηση για το αν μπορεί να υπάρξει ακύρωση της διαδικασίας στην περίπτωση που δεν παραστούν στην Ολομέλεια οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την συζήτηση των δικών τους αιτήσεων άρσης ασυλίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βουλή οφείλει να καλέσει για ακρόαση τους εν λόγω βουλευτές, το αν θα προσέλθουν όμως είναι θέμα του εισαγγελέα φυλακών. Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας αρνηθεί να χορηγήσει άδεια τότε η διαδικασία θα στηριχθεί στις εξηγήσεις που έδωσαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας όταν οι δεύτεροι τους επισκέφθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Επιπροσθέτως εάν οι τα μέλη της ΧΑ επιθυμήσουν να δώσουν πρόσθετες εξηγήσεις τότε θα τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα