Th ''mnhmoniakh παραδοση'' της βουλης καταγγελλει ο συριζα...

16:45 31/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Ευκαιρία να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση, γιατί έχει πλήρως παραδώσει τη νομοθετική εξουσία στην τρόικα και έχει απαξιώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο με τις αντισυνταγματικές τακτικές της...
και τις πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιβάλλει, είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες
του Αλέξη Τσίπρα, η κύρια στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την πρόταση δεν είναι το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, η κριτική προς τον οποίο μάλιστα αναμένεται να είναι μάλλον προσεκτική και χωρίς ακρότητες.

Ο στόχος είναι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, φέρνοντας τη Βουλή προ τετελεσμένων και αναγκάζοντάς τη να απαξιώνει το ρόλο της.

«Υπάρχει διαχρονική απαξίωση, συνεχής υποβάθμιση και μνημονιακή παράδοση της Βουλής, ήδη από το πρώτο μνημόνιο» σημειώνουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας για παράδειγμα ότι, κατά την πρόβλεψη για τη συζήτηση του νομοσχεδίου, θα έπαιρναν το λόγο στην Ολομέλεια μόλις δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Επίσης, επαναφέρουν την κριτική που έχουν ασκήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και την επιβολή κατεπείγουσας διαδικασίας σε μείζονος σημασίας νομοθετήματα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ουσιαστική συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Υπό αυτή την έννοια, περισσότερο θα κινηθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ λιγότερο προς το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, με τον οποίο η Κουμουνδούρου δεν θέλει να οξύνει τα πνεύματα σε προσωπικό επίπεδο.

Σε συσκέψεις που έγιναν στο γραφείο του κ. Τσίπρα, αποφασίστηκε το βάρος της συζήτησης να σηκώσουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Παπαδημούλης και Θοδωρής Δρίτσας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα