Ta tσογλανια, τα τσοκαρα και τα τσολια στο twitter...

11:16 31/3/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΓΛΩΣΣΙΚΟ ''ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ'' ΑΠΟ...ΤΣΟ ΚΑΙ ΤΣΙ !
Σε νέο παραλήρημα ξέσπασε τη Δευτέρα στο Twitter o Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αποφάσισε να αναρτήσει στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης...
ένα σχόλιο με 29 λέξεις που ξεκινούν από... τσο και τσι!

Συγκεκριμένα, στο πρώτο του tweet o κ. Πάγκαλος έγραψε: «Τσογλάνι, τσόκαρο, τσόλι, τσοπάνης,
τσορβάς, τσουβάλιασε, τσουλί, τσουνί, τσούξιμο, τσούπρα, τσουτσέκι, τσουτσουνάκι, τσουρούτικος, τσόντα» και συνέχισε: «Τσιλίκι, τσιγαριλίκι, τσίβλα, τσιγκλάω, τσίκνα, τσικό, τσίλια, τσιλιβήθρα, τσιμένι, τσίμπλα, τσινάρι, τσίπα, τσιράκι, τσίπουρο, τσιπουράς».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, οι λέξεις από τσο και τσι είναι από το http://www.greek-language.gr, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, χρηματοδοτείται από την ΕΕ και υλοποιείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Μάλιστα, κάλεσε τους followers του στο Twitter να προσθέσουν ρήματα, αν θέλουν, εκτιμώντας πώς ίσως προκύψει έτσι μια «ωραία» και ίσως «παιδευτική ιστορία».

Πάντως, αν και δεν είναι γνωστό σε ποιους απευθύνεται, είναι πολύ πιθανό τα νέα tweet του κ. Πάγκαλου να είναι... εμπνευσμένα από τη χθεσινή επεισοδιακή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και να έχουν ως αποδέκτες, κάποιους από τους «πρωταγωνιστές» της χθεσινής βραδιάς.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πάγκαλος ενεπλάκη, μέσω Twitter, στην κόντρα Τσίπρα-Κανέλλη για το «τσογλάν μπόι».

«"Τσογλάν μπόυ" είναι λάθος. Γιατί τσογλάν στα τούρκικα σημαίνει απλώς μπόυ. Αν φέρεσαι ως τσογλάν ή ως μπόυ κάνεις για πρωθυπουργός;», έγραψε με καυστικό τρόπο και πρόσθεσε σε άλλο tweet: «"Το νερό στη μούρη" είπε ο μπόυ "είναι χειροδικία". Αν φάει το νερό για τη Δούρου! Γιαούρτι σε Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έχει απλώς πλάκα. Τσόγλανε».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα