Ta προαπαιτουμενα στο επικεντρο της συναντησης στουρναρα - βιζερ...

Με τον πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, συναντάται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας...

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται οι τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις για τη δόση του 1 δισ. ευρώ (σχέδιο αναδιάρθρωσης
αμυντικών βιομηχανιών και ΛΑΡΚΟ, πρόγραμμα διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, Κώδικας Δικηγόρων και αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ ), καθώς το Euro Working Group είναι αρμόδιο για την εκταμίευσή της, η οποία, σημειωτέον, εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το κύριο «αγκάθι» μεταξύ των τεσσάρων προαπαιτούμενων είναι το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών και, εκτός απροόπτου, αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν την ίδια ώρα πως στο τραπέζι της συνάντησης τίθενται και τα νέα μέτρα τα οποία φέρεται να ζητεί η τρόικα και τα οποία πρέπει να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.
Στόχος της ελληνικής πλευράς, είναι μια συμφωνία με τους δανειστές και λύση στο χρηματοδοτικό κενό για το επόμενο έτος, χωρίς «νέα οριζόντια μέτρα».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα