Ta μωρα τα φερνει ο πελαργος...

10:13 28/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Θωμάς Σιδέρης
(από το : mediasoup.gr)
Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Στην περίπτωση του Αλέξη, η Περιστέρα. Σήμερα λάμπει ο ουρανός σήμερα λάμπει η μέρα, σήμερα στεφανώνεται αετός την περιστέρα… κι άλλα τέτοια ωραία δημώδη. Αλλά θα γίνει κάποτε...
κι αυτό, ο Αλέξης θα νυμφευτεί την Περιστέρα της καρδιάς του και μητέρα των παιδιών του, αν και κατά πώς τον κόβω, πιο πολλές πιθανότητες έχει να ανέβει τα σκαλιά του δημαρχείου παρά της εκκλησίας.

Κι ας κόπτεται ο Άνθιμος για τις προγαμιαίες σχέσεις του Αλέξη…
Όλα μαζί του ‘πεσαν του χριστιανού στο κεφάλι, σαν εγκεφαλικά κατά ριπάς… Μια η βίλα του Μπουτάρη στα Σκόπια, μια το gay pride που ήρθε να σκανδαλίσει το παπαθεμελικό ποίμνιο και μια η Αγία Τριάδα, που δυο χιλιάδες δώδεκα χρόνια περιπλανιόταν στο μάταιο και βρήκε στην Ελλάδα της 17ης Ιουνίου την ιδανική ενσάρκωσή της.

Η πλατεία Συντάγματος θα μετονομαστεί σε πλατεία Αγίας Τριάδας, Πουέρτα ντελ Τρινιδάδ στα ισπανικά, για να "δένει" με την Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης, τώρα που και η Ισπανία μπήκε στον Μηχανισμό Στήριξης και οι Αγανακτισμένοι ξεσκονίζουν τα αμπέχονα και τα άρβιλα. Οι ίδιες παρεμβάσεις θα γίνουν και στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου δίπλα από το άγαλμα του Βενιζέλου θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Σαμαρά και το αγαλματίδιο του Κουβέλη.

Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός λοιπόν κι αν ήξερα ότι κάθε φορά που επισκεπτόταν ο πελαργός στο σπίτι μας θα μου φορολογούσε το ελληνικό κράτος χίλια τριακόσια ευρώ το ταξίδι του αλερετούρ, θα προτιμούσα να κάνω τη γυναίκα μου αποδημητικό πουλί, να διαγράψω μια και καλή από το μυαλό μου το «στιγμιαίο λάθος» και να μπω μέτοχος σε εργοστάσιο προφυλακτικών. Αν δεν το ‘χετε καταλάβει η Εφορία τιμωρεί τα «ασφαλή κρατήματα» και τους κάθε λογής χαζούλικους πειραματισμούς.

Παρά ταύτα, έβγαλα από το συρτάρι τις αποδείξεις των φροντιστηρίων και των αγγλικών, βρήκα τέσσερις καταχωνιασμένες αποδείξεις του οδοντογιατρού μου, τέσσερα σφραγίσματα στο ίδιο δόντι μέσα σ’ ένα χρόνο, μάλλον ή πρέπει ν’ αλλάξω δόντι ή ν’ αλλάξω οδοντογιατρό. Σε ανάλογο δίλημμα είχα βρεθεί και τις προάλλες: ν’ αλλάξω χώρα ή πρωθυπουργό, άλλαξε και χωρίς εμένα ο πρωθυπουργός, αλλά μάλλον ένας περαστικός ταξιδιώτης είναι: ο πρωθυπουργός εδώ και η Ελλάδα μίλια μακριά, σαν ένα κομμάτι γης που ταξιδεύει στο άγνωστο ή σαν μια σεκάνς από το Underground του Κουστουρίτσα.

Κι από πάνω ο Βελζεβούλης να τους βλέπει και να γελάει, την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, πείτε τον και Μητσοτάκη τον Βελζεβούλ, δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί. Άλα της Αντωνάκη, τ' αφεντικά της Κόλασης, σου σκάψαν το χαντάκι…

Κι ο γάμος των τριών έγινε, και το ρίξαμε και λιγάκι έξω βρε αδελφέ, και τα τραγούδια μας τα ‘παμε… Νύφη μια χάρη σου ζητώ θέλω να μου την κάνεις τον κρίνο που σου φέραμε να μην μας τον μαράνεις. Αλλά ο κρίνος ήτανε εξαρχής μαραμένος. Κι αν μια φορά ο άγγελος ξεγέλασε την Παναγία με τον κρίνο, δε σημαίνει ότι εμείς εδώ στη Λωρίδα της Φάσας (και της αφασίας) της Ευρώπης, θα ξεγελ
Keywords
Τυχαία Θέματα