Ta ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου

19:58 25/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό FimotroΝα που τώρα η κυβέρνηση περνά τώρα στην... δημιουργία της ΝΕΡΙΤ όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Παντελής Καψής και…
εγκαταλείπει τα σχέδια για την πρόσληψη 1500 περίπου εργαζομένων για την μεταβατική… «ΔΤ» αφού εντός του έτους η... ΝΕΡΙΤ θα είναι στον αέρα σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό...
Εντός του… έτους θα συγκροτηθεί η... ΝΕΡΙΤ,τόνισε ο κ.Καψής στον… Βήμα 99,5 τονίζοντας ότι: η κυβέρνηση (ε;) δεν έχει καμία σχέση με τις προσλήψεις που γίνονται!
«Ο νόμος εγγυάται ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κυβέρνησης και Δημόσιας
Τηλεόρασης, ώστε να είναι ένας ανεξάρτητος μηχανισμός» είπε ο κ. Καψής, τονίζοντας ότι «όσοι προσλαμβάνονται ελέγχονται».Ο υφυπουργός επίσης τόνισε ότι η πρωινή εκπομπή με την οποία ξεκίνησε να εκπέμπει… ζωντανά ο «μεταβατικός φορέας» θα... επεκταθεί χρονικά και εντός της… επόμενης εβδομάδας θα γίνει τετράωρη, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και τα… δελτία ειδήσεων.Και συνεχίζει:«Ήταν πολύ δύσκολο να βγει πρόγραμμα από την Κατεχάκη, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα» δήλωσε …ο αρμόδιος για τη Δημόσια Τηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής, μετά την πρώτη εκπομπή ενημερωτικού προγράμματος από τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση.Σημείωσε ακόμη πως στόχος είναι η νέα τηλεόραση, η... ΝΕΡΙΤ, να έχει συγκροτηθεί μέσα στο 2013.Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ. Καψής παραδέχθηκε πως... «(έγιναν) προχειρότητες, με την έννοια ότι τα πράγματα έγιναν κάτω από πολύ μεγάλη χρονική πίεση».Όπως είπε αναφερόμενος στις αιτήσεις για τις... δίμηνες προσλήψεις στον μεταβατικό φορέα, «αν για παράδειγμα θέλαμε να κάνουμε πρώτα τον έλεγχο των αιτήσεων και μετά να ανακοινώσουμε ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που βάλαμε, θα έβγαινε ενημερωτικό πρόγραμμα τουλάχιστον ένα μήνα μετά». «Διορθώνουμε τα όποια λάθη γίνονται εν λειτουργία» πρόσθεσε.Ο κ. Καψής υπεραμύνθηκε όλων των ενεργειών που έγιναν σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις και τις προσλήψεις στον μεταβατικό φορέα:«Ο νόμος όριζε ότι ο Διαχειριστής μπορούσε να κάνει ό,τι κρίνει απαραίτητο, για να εκπέμψει σήμα.
Επειδή κάναμε εξαντλητικές συζητήσεις και με την ΠΟΣΠΕΡΤ, είπαμε να βάλουμε κάποια κριτήρια, για αυτές τις 2μηνες συμβάσεις.Βάλαμε αυτά τα κριτήρια μοριοδότησης, που είναι περισσότερο κοινωνικά, ή κάποια τυπικά κριτήρια, τα οποία δεν είναι και τα καλύτερα, ιδίως όταν έχεις να κάνεις με δημοσιογράφους, που πρέπει να κρίνεις ουσία.Δεν μπορούσε να γίνει με τέτοια επί της ουσίας κρίση και να είναι απολύτως αξιοκρατικές οι προσλήψεις, αλλά είναι αντικειμενικές. Θέλαμε να μην μπορεί κανείς να πει ότι παρενέβη κάποιος πολιτικά. Ήταν αντικειμενική διαδικασία, άδικη σε ένα βαθμό και το ξέρω πρώτος εγώ.Η κανονική διαδικασία των προσλήψεων θα γίνει στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, είπε πως ο στόχος είναι μέσα το χρόνο να έχει μπορέσει να συγκροτηθεί η νέα τηλεόραση.Όπως είπε το Εποπτικό Συμβούλιο, μέσα στο μήνα θα... εκλέξει Διοικητικό Συμβούλιο και Διευθύνοντα Σύμβουλο.Διευκρίνισε πάντως πως αν χρειαστεί παραπάνω χρόνος από το δίμηνο, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επεκταθεί η διάρκεια των συμβάσεων.Αναφερόμενος στις προσλήψεις Ειδικών Θέσεων, επισήμανε πως ο νέος νόμος που έχει ψηφιστεί για τη ΝΕΡΙΤ δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση.Άρα, πρόσθεσε, είναι ευθύνη του Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου να ορίσουν με ποιες διαδικασίες θα γίνονται οι προσλήψεις. «Θα είναι ένα μεγάλο τεστ οι διαδικασίες αυτές να αντέχουν στην κριτική του οποιουδήποτε ως προς το αξιοκρατικό τους περιεχόμενο» συμπλήρωσε.Καταλήγοντας τόνισε πως «το στοίχημα είναι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την δημόσια τηλεόραση, να τον κάνουμε έναν ανεξάρτητο φορέα».«Ακόμα και τώρα καλώ και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και την ΠΟΣΠΕΡΤ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνεργαστούμε.
Είμαι διατεθειμένος αν θέλουν, εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ να ελέγξει όλες τις αιτήσεις, τις μοριοδοτήσεις και αν υπάρχει πρόβλημα, το καταγγέλλει και δεν πρόκειται να προχωρήσει.Είμαι έτοιμος για ό,τι θέλει η ΠΟΣΠΕΡΤ ή η ΕΣΗΕΑ να έρθει στο φως της δημοσιότητας».
Καλά λέω εγώ όλα… τα παραπάνω για το ότι δεν είχε καμία σχέση με τις προσλήψεις (εδώ γελάμε) τι θέλει να μας πει ότι η λίστα… μοριοδότησης που έλεγε έγιναν προσλήψεις τώρα (ε;) και που δεν έχει καμία σχέση;Πού είναι η λίστα επιτυχόντων κε Καψή και κε Μάναλη;Ποια είναι τα μόρια όλων που συμμετείχαν σε αυτό το φιάσκο;Πώς και με ποια διαδικασία κ.Καψή και κε Μάναλη γίνονται συμβάσεις 2+2 χρόνια;Πώς βγαίνουν εκπομπές από ανθρώπους που δεν είναι ακόμα σε… λίστα επιτυχόντων;Απαντήσεις δεν παίρνω…προς στιγμής!Απάντηση όμως για τα.. δημοσιεύματα όμως που έδωσαν στην δημοσιότητα το... κόστος του γραφείου του που φθάνει τα 450.000 ευρώ έδωσε ο κ.ΚαψήςΔείτε τι λέει :

Η «αποκάλυψη» ότι οι ετήσιες απολαβές μου ως Υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανέρχονται σε 450 χιλιάδες ευρώ ξεκίνησε από ανυπόστατα blogs ακροδεξιού και όχι μόνο περιεχομένου.Θεώρησα αχρείαστο να αντιπαρατεθώ με τον οχετό του διαδικτύου.Με έκπληξη είδα την «πληροφορία» αυτή να συνεχίζει να αναπαράγεται μέχρι που έφτασε σε ιστοσελίδα συνδικαλιστών και πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ.Αναγκάζομαι λοιπόν να διευκρινίσω τα αυτονόητα:

Το ποσό αυτό δεν αφορά τις απολαβές μου.Προβλέπεται στην απόφαση για τη σύσταση της θέσης Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και πρόκειται για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του πολιτικού γραφείου με πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών.Το ίδιο ισχύει για όλα τα πολιτικά γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών.
Οι προσλήψεις αυτές ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Στο γραφείο μου εκτός από τη γραμματεία (4 άτομα) απασχολούνται 5 ειδικοί συνεργάτες.
Ειλικρινά λυπάμαι που δημοσιογράφοι που εργάστηκαν στην ΕΡΤ αναπαρήγαγαν με τόση ευκολία μια τέτοιου είδους πληροφορία.Όχι τόσο για την κακοήθεια και συκοφάντηση, όσο για την πρωτοφανή άγνοια (;) εκ μέρους τους του ύψους του μισθού ενός Υφυπουργού – που φυσικά είναι ο ίδιος για όλους τους Υφυπουργούς.

Παντελής Καψής
ΥΓ1:Μου άρεσε πολύ η αναφορά του κ.Καψή στα περί... "ακροδεξιού περιεχομένου"(!) δημοσιευμάτων...ΥΓ2:Τελευταίες μου πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη για τον Πρόεδρο και διευθύνοντα της ΝΕΡΙΤ μπορεί να βγήκε από το εποπτικό συμβούλιο το πρόσωπο όμως έχει βρεθεί ενώ εξετάζεται το σενάριο να εκκενωθεί το ραδιομέγαρο με επέμβαση του εισαγγελέα με επίσκεψή του στην Αγία Παρασκευή αφού όλα για την ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα... μήπως έχουμε πολιτικές εξελίξεις;Σας ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα