Sos ντράγκι: μόνο με μεταρρυθμίσεις η ελλάδα στις αγορές…

«Η Ελλάδα έχει πρόσβαση τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες αλλά ευρύτερα και μεσοπρόθεσμα η πρόσβαση αυτή θα είναι διατηρήσιμη μόνο με την συμμόρφωση στην αξιολόγηση, με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που τώρα συζητείται», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ από την Ουάσιγκτον όπου παραβρίσκεται για τη σύνοδο του ΔΝΤ.

«Με άλλα λόγια η εμπιστοσύνη των επενδυτών βραχυπρόθεσμα μπορεί να έρθει για διάφορους λόγους,

αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που χρειάζεται είναι συνέχιση της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει στις αγορές την προηγούμενη περίοδο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μεσοπρόθεσμα η πρόσβαση στις αγορές μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο με τη συμμόρφωση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να υπάρχει για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που χρειάζεται είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά.

Η επιτυχία της έκδοσης του καλυμμένου ομολογιακού δανείου ανοίγει το δρόμο για εκδόσεις κι άλλων τραπεζών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογούνται ενώ παράλληλα «ανοίγει την πόρτα» για την πρόσβαση της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έστω και στο παρά ένα.

Θα αργήσουν να αυξηθούν οι μισθοί στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι οι μισθοί στην ευρωζώνη αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι ήλπιζε η ΕΚΤ και εκτίμησε ότι πιθανότατα θα πάρει περισσότερο χρόνο να ανταποκριθεί στην βελτιωμένη ανάπτυξη.

«Η αύξηση των μισθών είναι αδύναμη καθώς η χαλαρότητα στην αγορά εργασίας παραμένει σημαντική, τα συνδικάτα τείνουν να κοιτούν προηγούμενες τιμές πληθωρισμού όταν καθορίζουν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις και οι υπάλληλοι ενδιαφέρονται περισσότερο να εξασφαλίσουν τη θέση εργασίας τους παρά να ζητήσουν μεγαλύτερο μισθό» δήλωσε χαρακτηριστικά .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Sos,