Reuters: η ενεργειακή κρίση στην ελλάδα οφείλεται στους απλήρωτους λογαριασμούς

16:46 6/4/2017 - Πηγή: Fimotro

Μια εκτεταμένη ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα περιγράφει σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τους απλήρωτους λογαριασμούς που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά.

Όπως σημειώνουν οι ανταποκριτές του πρακτορείου στο άρθρο με τίτλο «Greece’s dark age: How austerity turned off the lights», πάνω από το 40% των Ελλήνων καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Το

ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Ο CEO της ΔEH Μανώλης Παναγιωτάκης αποκάλυψε στην ελληνική Bουλή πως από τον Ιούνιο του 2015 οι απλήρωτοι λογαριασμοί έχουν αυξηθεί κατά 1 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα 2,6 δισ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλες διαστάσεις παίρνει η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Στέλεχος της ενεργειακής αγοράς δήλωσε στο Reuters πως η ΔEH χάνει περίπου 500 με 600 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, από την κλοπή ενέργειας.

Η ΔEΗ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το ποσό. Στοιχεία από τον ΔΕΔΔΗΕ δείχνουν πως οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κλοπής σκαρφάλωσαν στις 10.600 την προηγούμενη χρονιά από 8.880 το 2013 και 4.470 το 2012.

Δεύτερο στέλεχος υποστήριξε πως οι αρχές πιστεύουν ότι η κλοπή είναι πολύ πιο εκτεταμένη από ό,τι δείχνουν οι περιπτώσεις που έχει επιβεβαιώσει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα