Pulse: μεγάλο προβάδισμα της νδ με 8% και αυτοδυναμία

21:16 20/6/2019 - Πηγή: Fimotro

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και απαίτηση του λαού για αυτοδυναμία της ΝΔ έδειξε δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία

συγκεντρώνει 35% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που χάνει τη δυναμική του με ποσοστό 27%. Το ΚΙΝΑΛ είναι στο 7%, το ΚΚΕ στο 5,5%, με 4,5 η Χρυσή Αυγη, το ΜέΡΑ25 παίρνει 3,5 ενώ η Ελληνική Λύση 3.

Στην παράσταση νίκης με 71% προηγείται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το 18%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28%. Κανένας από τους δύο απάντησε το 32%.

Αυτοδύναμη ΝΔ θέλει το 33% ενώ αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 12%. Συνεργασία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά το 19% ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για τη ΝΔ οι πολίτες έδωσαν 15%. Στην παράσταση νίκης με 71% προηγείται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το 18%.

Σε περίπτωση που η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η ΝΔ θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία. Εάν το κόμμα Βελόπουλου εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.

Από εκεί και πέρα για τα ελληνοτουρκικά η καθαρή πλειοψηφία εκτιμά πως η κυβέρνηση έπρεπε να έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση των κομμάτων για τα ελληνοτουρκικά. Με την πλειοψηφία ευθυγραμμίζονται και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Το 82% αναφέρει πως η κυβέρνηση έπρεπε «σίγουρα» ή έστω «μάλλον» να ενημερώσει την αντιπολίτευση. Το 10% απαντά «σίγουρα» ή «μάλλον» όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα