Oi ξενοι επενδυτες που καλυψαν το ελληνικο ομολογο

11:54 11/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Πληροφορίες για το ποιοι συμμετείχαν στην έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου έδωσε το ΥΠΟΙΚ τονίζοντας ότι ήταν έντονο το ενδιαφέρον των διαχειριστών κεφαλαίων και του "real money". "Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους άντλησε...
3 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης 5ετούς ομολόγου που λήγει στις 17 Απριλίου του 20109 με κουπόνι 4,75%. Τα κεφάλαια αντλήθηκαν με απόδοση 4,95%" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: "Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν ισχυρό και ευρύ. Η ζήτηση καθοδηγήθηκε από επενδυτές “real money”, κυρίως από το real
money της Ηπειρωτικής Ευρώπης και μετά από τη Βρετανία και άλλες χώρες".

Το 31% περίπου καλύφθηκε από την Ευρώπη εκτός Βρετανίας, το 47% στη Βρετανία και περίπου το 15% σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Περίπου το 7% της έκδοσης διανεμήθηκε σε επενδυτές της Ελλάδας. Στο βιβλίο προσφορών υπάρχει ενδιαφέρον από διαχειριστές κεφαλαίων, ασφαλιστικές εταιρίες, συνταξιοδοτικά ταμεία, τράπεζες και άλλους επενδυτές.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων αντιστοιχούν περίπου στο 49% της επενδυτικής βάσης. Ακολουθούν τα επενδυτικά και ασφαλιστικά ταμεία που αντιστοιχούν περίπου στο 4%, τα hedge funds με περίπου 33% και οι τράπεζες με 14%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα