Oi προτασεις του τσιπρα για τον σχηματισμο κυβερνησης συνεργασιας

16:34 8/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς επανέφερε στο προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας που νωρίτερα έλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στο πλαίσιο...
αυτό έθεσε πέντε άξονες διαλόγου τόσο με τα πολιτικά κόμματα, όσο και με τον ελληνικό λαό. Οι άξονες αυτοί περιλαμβάνουν:
Άμεση ακύρωση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου
και ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα.
Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.
Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.
Λειτουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να ελεγχθεί το επαχθές του δημοσίου χρέους.
Χαρακτήρισε «ώριμη πολιτική επιλογή» τη λαϊκή ετυμηγορία της Κυριακής, τονίζοντας ότι «δεν χωράει αναγνώσεις» πέραν του ότι οι Ελληνες «καταψήφισαν τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου».
Όπως υποστήριξε, παρόλα αυτά κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν το αποτέλεσμα της κάλπης όπως τους βολεύει.
Υπογράμμισε ότι τα «κόμματα του μνημονίου», όπως χαρακτήρισε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπα κατά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ότι ο εκλογικός νόμος στερεί τη δυνατότητα στις αριστερές δυνάμεις για δεδηλωμένη.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές ΒενιζέλουΣαμαρά, τονίζοντας ότι πρώτη εναλλακτική επιλογή για το ΣΥΡΙΖΑ «είναι μία αριστερή κυβέρνηση που θα δώσει τέλος στο μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις υποτέλειας».
Κάλεσε μάλιστα τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, «αν έχουν μετανιώσει για όσα έχουν κάμει στον ελληνικό λαό», να στείλουν αύριο επιστολές στους ηγέτες της ΕΕ με τις οποίες θα τους ενημερώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν. «Αν δεν το πράξουν, τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε. «Εμείς θα πράξουμε όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα