Oi επισημες ανακοινωσεις μενουν για τον "γαμο"

14:34 19/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Την επίσημη ανακοίνωση - επικύρωση της συνεργασίας της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναμένουν πλέον στελέχη και των δύο κομμάτων, καθώς θεωρείται βέβαιη η απόφαση για κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σύμφωνα...
με το Εθνος, η συμφωνία
αφορά τη συνεργασία μεταξύ των δύο και όχι τη συγχώνευση (και άρα τη διάλυση) της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάτι που ζητούσε αρχικά ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα στους συνδυασμούς της ΝΔ -και σε εκλόγιμες θέσεις- θα τοποθετηθούν οι κ. Κοντογιάννης, Μαρκογιαννάκης και Αυγενάκης (στην Ηλεία, στα Χανιά και στο Ηράκλειο αντίστοιχα) και πιθανώς οι κ. Ζαφειριάδης και Οικονόμου, που πρώτευσαν στις τελευταίες εκλογές (σε Α' και Β' Αθηνών αντίστοιχα) αλλά δεν εξελέγησαν λόγω του συνολικού ποσοστού του κόμματός τους.
Ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει συμφωνήσει για τους τρεις πρώτους, που είναι, άλλωστε, και πρώην βουλευτές και να συζητά προς θετική κατεύθυνση για τους δύο στενούς συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη. Η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν και δεν έχει υπάρξει αίτημα από την πλευρά της, θεωρείται βέβαιον ότι θα τοποθετηθεί στη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Συμφωνία έχει επέλθει και για την καταγραφή σε ένα μνημόνιο συνεργασίας των αρχών βάσει των οποίων θα υπάρξει η κοινή κάθοδος των εκλογών και οι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του κειμένου συζητήθηκαν στη νέα συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Γ. Μιχελάκης και ο κ. Κ. Μπακογιάννης.
Keywords
Τυχαία Θέματα