Oi επενδυσεις ''κλειδι'' για την επιστροφη στη βιωσιμη αναπτυξη...

11:24 18/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται, ωστόσο το μερίδιο των συνολικών επενδύσεων δεν εμφανίζει τάση ανάκαμψης, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Eurobank ...
στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

«Το μερίδιο των συνολικών επενδύσεων δεν εμφανίζει τάση ανάκαμψης, η επιστροφή του συγκεκριμένου μεριδίου στα προ κρίσης επίπεδα είναι συμβατή με ποσοστιαίους ρυθμούς αύξησης των επενδύσεων τουλάχιστον 10%», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην
περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της τελευταίας αναθεώρησης του 2ου Προγράμματος Σταθεροποίησης της Ελληνικής Οικονομίας, το 2014 θα αποτελέσει το πρώτο έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τη Eurobank, οι συνολικές επενδύσεις αποτελούν ένα κρίσιμο μέγεθος για την επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεσοπρόθεσμα επιβαρύνονται από την αδυναμία ή την καθυστέρηση εφαρμογής των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τις σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

«Με δεδομένο ότι οι ασκούντες την οικονομική πολιτική έχουν θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός ελληνικού υποδείγματος οικονομικής μεγέθυνσης το οποίο να στηρίζεται στις επενδύσεις και στις εξαγωγές, ένα εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Ποιος είναι ο ποσοστιαίος ρυθμός αύξησης των επενδύσεων, για τα επόμενα 5, 7 ή 10 χρόνια, ο οποίος να είναι συμβατός με την επιστροφή του αντίστοιχου μεριδίου στα επίπεδα που βρισκόταν το 2007 (26,8%) λαμβάνοντας υπόψη ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα αυξάνεται με ρυθμούς της τάξης του 3%, 3,5% ή 4%;», αναφέρεται στο δελτίο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα