O ξενος τυπος για τη συναντηση βαρουφακη - σοιμπλε...

19:30 6/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Την τετ α τετ συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε στο Βερολίνο σχολίασε εκτενώς στα δημοσιεύματά του...
ο ξένος Τύπος.

Le Figaro
«Μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ολοκληρωτική διαφωνία», γράφει η γαλλική «Le Figaro» αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας στο Βερολίνο. Ο ισχυρός σύμμαχος της Μέρκελ
και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε και ο Έλληνας ομόλογός του, Γ. Βαρουφάκης δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Σε άλλο δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως, «η Ελλάδα υπέστη σοκ μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ως ενέχυρα ελληνικά ομόλογα η οποία έφερε αναταραχή στο χρηματιστήριο και αναζωπυρώνει πολιτικές εντάσεις στην Αθήνα».

Le Monde
«Μετά την απόφαση της ΕΚΤ , τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες για την ελάφρυνση του χρέους;», αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα παραθέτοντας ένα βίντεο στο οποίο ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία μετά την απόφαση της τράπεζας της Φρανκφούρτης, όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, θα πρέπει να κάνει άμεσα κάποιους ελιγμούς προκειμένου να εξασφαλίσει στους Έλληνες, όπως τους έχει υποσχεθεί, την απομείωση του χρέους.

Liberation
«Μεταξύ ΕΚΤ και Ελλάδας, ένα πόκερ υψηλού ρίσκου», γράφει η αριστερή γαλλική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι ο Τσίπρας παίζει το χαρτί της ειλικρίνειας με την Ευρώπη επισημαίνοντας στην πατρίδα του ότι δεν θα πέσει θύμα τρομοκρατίας ενώ η ΕΚΤ κλείνει την κάνουλα της ρευστότητας με τις ελληνικές τράπεζες ασκώντας πίεση στην Αθήνα.

Russia Today
«Δεν συμφώνησαν ούτε ότι διαφωνούν», σχολιάζει στην ιστοσελίδα της η ρωσική εφημερίδα «Russia Today», σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του, οι οποίοι δεν συμφώνησαν σε τίποτε. Επιπλέον, ο Β. Σόιμπλε ξεκαθάρισε στους Έλληνες πως δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του χρέους.
Keywords
Αναζητήσεις
ξενος τυπος
Τυχαία Θέματα