O xeneς ''καιει'' τη μερκελ...

14:34 1/5/2013 - Πηγή: Fimotro
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ''ΠΕΦΤΕΙ'' ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...
Οι αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή – μαμούθ του αφεντικού της Μπάγιερν Μονάχου και φίλου της Μέρκελ, Ούλι Χένες, φαίνεται να “καίει” τα δημοσκοπικά αποτελέσματα της Μέρκελ και της κομματικής ένωσης CDU/CSU της Καγκελαρίου...
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση
του Ινστιτούτου Forsa, το κόμμα της Μέρκελ διολισθαίνει μετά από πολύ καιρό κάτω από το 40%.
Συγκεκριμένα, η εβδομαδιαία δημοσκόπηση κατέγραψε το CDU/CSU στο 39% και αυτό αποδίδεται στην ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί ο Χένες με το βαυαρικό CSU. Ο κυβερνητικός εταίρος FDP εξακολουθεί να αιωρείται γύρω από το 5%, ενώ τα ισχυρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και επίδοξοι διάδοχοι της κατάστασης, δηλ. οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 23% και 14% αντίστοιχα. Κερδισμένη η Αριστερά, στην οποία η δημοσκόπηση δίνει 8%, το νέο κόμμα που αντιτίθεται στο ευρώ (3%), αλλά και τα «υπόλοιπα κόμματα» που αθροίζονται στο 5%.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Στανμάιερ ανέγνωσε τη συγκεκριμένη μέτρηση ως απόδειξη των πολλών, όπως θεωρεί, ελπίδων του κόμματός του να γυρίσει την κατάσταση και να επιστρέψει στην εξουσία, ενώ σχολίασε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός χάνει σταδιακά την αξιοπιστία του.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα