O τσιπρας αποκωδικοποιει το '' κουρεμα ''...

16:31 19/3/2013 - Πηγή: Fimotro
«Κίνηση - βόμβα» στα θεμέλια της σταθερότητας της Ευρώπης χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ...
η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για τη σταθερότητα τόσο του κυπριακού, όσο και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ έκανε
λόγο για στρατηγική αποικιοποίησης στον ευρωπαϊκό νότο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι απώτερος στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών είναι να επιβληθεί στην Κύπρο καθεστώς απόλυτης οικονομικής κυριαρχίας
«Είναι προφανές ότι στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων», σημείωσε, επισημαίνοντας τις «τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποδοχή της «προκλητικής και απαράδεκτης» απόφασης για τη Λευκωσία.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, ο οποίος, «αφού έδεσε τη χώρα στο μνημονιακό άρμα της κυρίας Μέρκελ, καταστρέφοντας όσα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα είχε αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται, αν όχι συνεργεί, στη νέα αποικιοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς αγνοεί και υποτιμά την αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και το ρόλο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και σημειώνει ότι «υπάρχουν και όρια στην ανοχή και στην αντοχή ενός λαού».
Keywords
Τυχαία Θέματα