O συριζα ρωτα τον υπουργο οικονομικων...

12:53 5/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ''ΞΕΠΛΥΜΑ''...
Απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννώνται μετά τα στοιχεία της δημοσιογραφικής επεξεργασίας 2,5 εκατ. αρχείων για πρόσωπα και κινήσεις offshore εταιρειών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τον υπουργό ...
Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Εκτιμώντας
ότι το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αποτελεί υπονόμευση της δημοκραίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Αθανάσιος Πετράκος και ο Δημήτρης Στρατούλης.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους «η άκρα μυστικότητα που προσφέρουν οι φορολογικοί παράδεισοι μπορεί να υπονομεύσει την δημοκρατία, παρέχοντας σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων την δυνατότητα να παίξουν με διαφορετικούς κανόνες».
Γι’ αυτό και ζητούν να ενημερωθούν για τις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, ερωτούν τον κ. Στουρνάρα τους λόγους για τους οποίους από τις 107 ελληνικές offshore εταιρίες είχαν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές μόνο οι 4, αν έχει ενημερωθεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ αλλά και το πότε θα υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους των 103 «άγνωστων» ελληνικών offshore που περιέχονται στα στοιχεία που ερευνήθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα