O «πλοηγος» των τουρκων ανταρτων πηγε και το πασχα οπλα

11:25 12/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Βασίλης Χήτος
(από: Real Νews)
Τα δρομολόγια της Ντεβ Σολ που μετονομάστηκε σε Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο Τουρκίας (DHKP-C) φωτίζει με την αποκαλυπτική κατάθεσή του ο 22χρονος εμποροπλοίαρχος Ε.Σ. που μαζί...
μ’ πέντε συνεργούς του πιάστηκε στην Χίο από την Ελληνική Ακτοφυλακή. Ο νεαρός που «στρατολογήθηκε» από την ακροαριστερή εξτρεμιστική οργάνωση ως «πλοηγός» αφού γνωρίζει να «διαβάζει» άριστα τους ναυτικούς χάρτες, είχε ως χειριστή στο ταχύπλοο
σκάφος με τα πιστόλια και τους αντιαρματικούς όλμους, 51χρονο σεσημασμένο, παλιό τρόφιμο των φυλακών για μεταφορά 100 κιλών χασίς από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς. Ο 51χρονος εργαζόταν με ψεύτικο όνομα «Ρενιέρης Γιώργος» ως «ντελιβεράς» σε σουβλατζίδικο στο Μπραχάμι, το οποίο ανήκει στον «Γιάννη» σε ασύλληπτο Τούρκο επιχειρηματία που όπως «δείχνει» η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία «χρηματοδοτούσε» όλη την μεταφορά όπλων και ανταρτών στα Τουρκικά παράλια του Αιγαίου. Όμως ο νεαρός εμποροπλοίαρχος στην κατάθεσή του που έχει στη διάθεσή της η Real news, αποκαλύπτει πως ανάλογο δρομολόγιο είχε κάνει το περασμένο Πάσχα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι η DHKP-C προετοίμαζε και δεύτερο ταξίδι από την Χίο. Όμως ο 22χρονος έδωσε στις αρχές μια εξίσου σημαντική πληροφορία αφού φανέρωσε πως ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

«… Αναζητούσα εργασία –αναφέρει ο 22χρονος- λόγω οικονομικής δυσχέρειας και για τον λόγο αυτό σε επικοινωνία που είχα μ’ ένα φίλο μου, ενημερώθηκα ότι ο πατέρας του Ζ.Κ, είχε κάποια εργασία να μου προσφέρει. Αρχές καλοκαιριού του 2012 ο φίλος μου με κάλεσε τηλεφωνικά και με ρώτησε αν γνώριζα να οδηγώ ταχύπλοο σκάφος, κάτι στο οποίο εγώ απάντησα αρνητικά. Ωστόσο την ίδια ημέρα επικοινώνησε εκ νέου μαζί μου, λέγοντάς μου ότι μου δείχνει εμπιστοσύνη στις γνώσεις ναυσιπλοΐας και ήθελε να πάω ένα ταξίδι προς την Ηγουμενίτσα για επισκευή με ακόμα ένα άτομο. Για το συγκεκριμμένο ταξίδι θα λάμβανα 100 με 150 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Πράγματι ο πατέρας του την ίδια περίοδο ήρθε μ’ ακόμη ένα άτομο το οποίο μου συστήθηκε ως «Γιάννης» και με παρέλαβαν από τον Ισθό της Κορίνθου, όπου την ίδια περίοδο βρισκόμουν στο πατρικό μου [στο Λουτράκι].Για τον «Γιάννη» είχα ακούσει πως μένει κάπου στην Νίκαια και είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας. Σ’ αυτόν δούλευε και ο «Ρενιέρης Γιώργος» τον οποίο θα αναφέρω στη συνέχεια ως διανομέα φαγητού στα σπίτια από το μαγαζί και μέσω του «Γιάννη» ο «Ρενιέρης» γνώρισε και τον Ζ.Κ. Όλοι μαζί λοιπόν μεταβήκαμε στη Νεμέα Κορινθίας και εκεί γνώρισα έναν άγνωστο αλλοδαπό, ηλικίας 28 ετών, ύψους 1.60 περίπου, αδύνατο, ο οποίος μου ανέφερε πως είναι από το Ιράκ. Ο αλλοδαπός χειριζόταν ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκα και οι δυο μας μεταβήκαμε στην Ηγουμενίτσα όπου το αφήσαμε σε μαρίνα της περιοχής. Ο αλλοδαπός παρέμεινε εκεί, ενώ εγώ επέστρεψα στην Αθήνα με τον Ζ.Κ και τον «Γιάννη» οι οποίοι είχαν προσέλθει οδικώς με αυτοκίνητο».

Ο εμποροπλοίαρχος στην κατάθεσή του σε δυο αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μίλησε για την πρώτη αλλά και την τελευταία μεταφορά ακροαριστερών στα Τουρκικά παράλια. Ανέφερε μάλιστα αναλυτικά ότι:

«Στη συνέχεια τον Σεπτέμβρη του 2012 συναντήθηκα πάλι με τον Ζ.Κ πατέρα του φίλου μου, σε καφετέρια του Π.Φαλήρου. Εκεί ο Ζ.Κ με ενημέρωσε ότι δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών οι οποίοι αποτελούν μέλη μιας άγνωστης σε εμένα οργάνωσης, τα οποία θέλουν πάση θυσία να διέρχονται παράνομα από και προς την Τουρκία. Πράγματι την εβδομάδα μετά το Πάσχα του 2013 με σκάφος που είχε … νοικιάσει ο «Ρενιέρης» πήγαμε με δυο Τούρκους στον κόλπο Γέρα της Μυτιλήνης και ελλιμενιστήκαμε στα Τουρκικά παράλια. Εκεί μας ανέμεναν άλλοι δυο Τούρκοι τους οποίους και παραλάβαμε. Για την τελευταία επιχείρηση ξεκινήσαμε με το φουσκωτό από τον Πειραιά το βράδυ στις 26 Ιουλίου. Θα επακολουθούσε και άλλη μια φορά τέτοια μεταφορά σύντομα αφού ο Ζ.Κ πλέον μιλούσε ανοιχτά μπροστά μου για τέτοια θέματα …».

Το φουσκωτό του «Γιάννη» το οποίο και είχε παραχωρήσει στον «Ρενιέρη» τον Έλληνα σεσημασμένο, εντοπίστηκε από λιμενικούς που περιπολούσαν για λαθρομετανάστες στα πλαίσια της επιχείρησης «Ποσειδών». Οι δυο εκτοξευτήρες των αντιαρματικών όλμων που βρέθηκαν στο ταχύπλοο «ΕΜΜΑ» δεν έφεραν «συριακούς» αριθμούς και έτσι οι αρχές δεν γνωρίζουν την προέλευσή τους, ενώ δεν μπορούν να εξακριβώσουν και αν το ταξίδι στην Ηγουμενίτσα αφορούσε προμήθεια τέτοιου οπλισμού από την Αλβανία. Ο 22 χρονος εμποροπλοίαρχος που στην Αθήνα διαμένει με την αδελφή του στην οδό Αρματωλών και Κλεφτών, σ’ αυτό το παρθενικό του ταξίδι απέναντι από τα Αλβανικά παράλια, δεν εμάθε ποτέ για την «μυστική» αποστολή του κοντού Ιρακινού, που υπήρξε συνεπιβάτης του. Πάντως ο «μεσάζωντας» όλων αυτών των δρομολογίων ήταν ο Ζ.Κ πατέρας του φίλου του, που πιάστηκε και αυτός στην στην Χίο και στην κατάθεσή του το μόνο που ανέφερε ήταν πως «ήρθε στο νησί για ν’ ανοίξει μαγαζί με κεμπάπ, αφού πριν από τέσσερα χρόνια υπήρξε και ο ίδιος ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Π. Φάληρο …».
Keywords
Τυχαία Θέματα