O «γατος» nικος παππας επεσε στην παγιδα που εστησε ο ιδιος για εσρ και νδ!

14:45 20/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Παρελθόν είναι η συναίνεση που επιζητούσε η κυβέρνηση και προσωπικά ο Νίκος Παππάς για το διορισμό Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να μπει τάξη στην αναρχία των ΜΜΕ, με την παραχώρηση...
νόμιμων αδειών. Όπως είχαμε επισημάνει σε χθεσινή μας ανάρτηση ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πέσει στην παγίδα η ΝΔ και να συναινέσει.

Ο Νίκος Παππάς άρχοντας του Μαξίμου ζήλεψε τη δόξα του μάγου David Copperfield και με διάφορα τεχνάσματα και κόλπα
προσπάθησε να ξεγελάσει την αντιπολίτευση για να διορίσει το ΕΣΡ που θα του έδινε τη δυνατότητα να παίξει το δικό του παιχνίδι. Τα τερτίπια και τα κόλπα του δεν έπεισαν την αντιπολίτευση και έπεσε ο ίδιος στην παγίδα.

Η αύξηση των μελών από 7 σε 9 που πέτυχε με την ψήφιση της τροπολογίας(ψήφισε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δεν του έδωσε τη χαρά να πανηγυρίσει. Η διάσκεψη των προέδρων της βουλής δεν του έκανε το χατίρι. Ο νόμος Παππά για τα ΜΜΕ τον κάνει πανίσχυρο και αυτό δεν θέλει να το εκχωρήσει σε κανέναν. Κάτι που ζητά η ΝΔ και τα άλλα κόμματα να εκχωρηθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Η πρόταση Παππά, να καθορίζονται οι άδειες από την βουλή, μετά την αναδιπωσή ήταν ένα πυροτέχνημα που έπεσε στο κενό. Αφού πάλι θα είχε την πλειοψηφία και θα έκανε ότι ήθελε ο ίδιος και η κυβέρνηση.

Η εμμονή του υπουργού επικρατείας και της κυβέρνησης να έχει υπό τον έλεγχό της το ΕΣΡ και τις αδειοδοτήσεις, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό θέμα. Αυτό φάνηκε στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενώ είχε ψηφίσει υπέρ της τροπολογίας των μελών από 7 σε 9, καταψήφισε το ΕΣΡ. Η Ένωση Κεντρώων κράτησε την ίδια στάση. Γενικά η όλη ιστορία ήταν για κλάματα.

Τώρα ο Νίκος Παππάς σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους μετά τη διάσκεψη των προέδρων της βουλής, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τον διαγωνισμό αδιοδότησης και πιθανόν συγκρότηση του ΕΣΡ από το υπουργικό συμβούλιο. Ιστορίες για κλάματα. Ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι τα ΜΜΕ από αδέξιους χειρισμούς του Μαξίμου το κατάντησαν κωμωδία.

Κι΄όμως για όσους γνωρίζουν από τηλεόραση είναι τόσο απλό:
1) Από 7 σε 9 τα μέλη δεν χρειαζόντουσαν. Τα 9 εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Ακόμα και 5 δυναμικά μέλη και γνώστες του αντικειμένου θα ήταν αρκετά, μέσα από έναν πολιτικό συμβιβασμό.

2) Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη τα ΜΜΕ διοικούνται από τους ανεξάρτητους φορείς και οργανισμούς και εποπτεύονται από τις κυβερνήσεις, για την τήρηση των νόμων και κανονισμών λειτουργίας.

Θα μπορούσαν οι «ειδικοί» να αντιγράψουν ένα αντίστοιχο ΕΣΡ ευρωπαϊκής χώρας το πώς λειτουργεί, τι αρμοδιότητες έχει, και να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κυβερνητικές εμπλοκές. Ακόμη και το αμερικάνικο FCC που είναι και πιο σύγχρονο, επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς!

Ας καταλάβει λοιπόν η κυβέρνηση και ο κύριος Παππάς ότι στο θέμα των ΜΜΕ και του ΕΣΡ ακολουθούν λάθος δρόμο. Ξυπνήστε……..Ολες τις μ@λ@κίες που κάνετε θα τις βρείτε μπροστά σας!
Keywords
Τυχαία Θέματα