Neeς απεργιες απο τους γιατρους στο ικα

10:48 6/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Με επαναλαμβανόμενες, πανελλαδικές απεργίες συνεχίζουν την κόντρα με το υπουργείο Υγείας οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ αποχή από τα ιατρεία αποφάσισαν και οι ιδιωτικοί και νοσοκομειακοί γιατροί, παρά την ικανοποίηση ενός από τα βασικά τους αιτήματα. Δικαίωμα..
συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
θα έχουν όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι και μη, σύμφωνα με Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, η οποία ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:
«Ιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας τους, καθώς και ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, δύνανται να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του φαρμακευτικά σκευάσματα ή παρακλινικές εξετάσεις που θα εκτελούνται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, μόνον με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3892/2010 (Α', 189) ''Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων'', αφού πιστοποιηθούν και εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης».
Η απόφαση αποτελούσε αίτημα του ιατρικού κλάδου, κρίνεται ως «ένα πρώτο βήμα θετικής εξέλιξης», ωστόσο γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομειακοί και ελεύθεροι επαγελματίες αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα