Neeς αιχμες δενδια κατα δικαστων...

21:39 11/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Νέες αιχμές κατά των δικαστών με αφορμή την υπόθεση της χορήγησης άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό που τελικά κατέληξε με την φυγή του προς άγνωστη κατεύθυνση, ...
αφήνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Ερωτηθείς για το αν έχει και η αστυνομία ευθύνες για την απόδραση Ξηρού ο κ. Δένδιας δηλώνει στην εφημερίδα «Ημερησία» ότι «χωρίς να είμαι γενικώς κατά του θεσμού των αδειών στα καταστήματα κράτησης, είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι λειτουργοί θα έπρεπε και σε αυτή την περίπτωση να είχαν επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά όταν κάποιοι με τις συνεντεύξεις τους έδειχναν ξεκάθαρα
ότι παρέμεναν αμετανόητοι». Θέλοντας, μάλιστα, να προλάβει οποιοδήποτε σενάριο για κόντρα του με τον συνάδελφό του υπουργό της Δικαιοσύνης ο Νίκος Δένδιας συμπληρώνει: «Και για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία, δεν ευθύνεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, για οτιδήποτε συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, η οποία ούτως ή άλλως είναι ανεξάρτητη».

Απαντώντας, επίσης, σε ερώτηση για την πιθανή ενοποίηση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Νίκος Δένδιας αφού αναφέρει ότι αυτή η απόφαση είναι μόνο του πρωθυπουργού, προσθέτει ότι «μία πρόταση που εξετάζεται - με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου - είναι η υπαγωγή της φρούρησης της φυλακής υψίστης ασφάλειας στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να υπάρξει απάντηση στο πρόβλημα της εκτεταμένης παραβατικότητας».

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί επί των σεναρίων που τον θέλουν ως μια από τις βασικές επιλογές για τη θέση του υποψηφίου για το αξιώμα του δημάρχου της Αθήνας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποφεύγει να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, αναφέροντας μόνο ότι «οι προκλήσεις στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι πολύ μεγάλες το επόμενο διάστημα, όπως, πέραν όλων των άλλων, η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, με το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει να επιτελώ όσο το δυνατόν καλύτερα τα καθήκοντα που μου έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα