Nea σεναρια για το χαμενο boeing;

21:21 1/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Την Τετάρτη τα πληρώματα των εναέριων μέσων που αναζητούσαν την πτήση MH370 φωτογραφήθηκαν χαμογελαστά σηματοδοτώντας το τέλος των ερευνών για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing... Προτού καλά-καλά γίνει αντιληπτό ότι οι πιλότοι χαμογελούν επειδή απέτυχαν να εντοπίσουν...
τους αγνοούμενους, γνωστοποιήθηκε η απόφαση της Malaysia να κάνει έξωση στους συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH370 από τα λεγόμενα κέντρα υποστήριξης... Με απλά λόγια οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες επιχειρούν να κλείσουν όπως-όπως την υπόθεση μιας επιχείρησης
«έρευνας και διάσωσης» που δεν έχει αποδώσει και έχει αποδειχθεί η πιο κοστοβόρα όλων των εποχών...

Αφού οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των 239 επιβαινόντων της πτήσης MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών δεν απέδωσαν καρπούς, με τα σενάρια για την τύχη του μοιραίου Boeing να μην έχουν τέλος, η Malaysia Airlines κλείνει και τα κέντρα υποστήριξης των συγγενών των αγνοούμενων που μάταια περιμένουν κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για τους αγαπημένους τους... Επί της ουσίας η υπόθεση της εξαφάνισης της πτήσης MH370 μπαίνει στο αρχείο χωρίς να έχει δοθεί πειστική εξήγηση για το τι απέγιναν οι επιβάτες του χαμένου Boeing 777...

Η Malaysia Airlines διευκρίνισε ότι τα κέντρα υποστήριξης των συγγενών στο ξενοδοχείο Lido του Πεκίνου, αλλά και «σε ολόκληρο τον κόσμο» θα έχουν κλείσει μέχρι τις 7 Μαΐου, οπότε συμπληρώνονται δύο μήνες από την εξαφάνιση του Boeing.
Μάλιστα, το κέντρο του Lido πρόκειται να ολοκληρώσει τις υπηρεσίες του την ερχόμενη Παρασκευή, όπως επισήμανε στις οικογένειες στέλεχος των μαλαισιανών αερογραμμών.
Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι αφήνουν στη μοίρα τους τους συγγενείς των αγνοουμένων, τους ζήτησαν να επιστρέψουν «στην άνεση του σπιτιού τους», καθώς από εκεί θα μπορούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στις έρευνες που διεξάγουν οι τοπικές αρχές.
«Συμβουλεύουμε τις οικογένειες της πτήσης MH370 να λαμβάνουν ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των ερευνών των Malaysia Airlines από την άνεση των κατοικιών τους, με την υποστήριξη και τη φροντίδα των οικογενειών και των φίλων τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Αχμάντ Τζαουχάρι Γιαχία.
Υπενθυμίζεται ότι οι 227 από τους επιβάτες του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, κατάγονταν από την Κίνα.
«Η Μalaysia Airlines γνωρίζει και συμπάσχει στη διαρκή αγωνία που νιώθουν οι συγγενείς για τους αγαπημένους τους», συμπλήρωσε ο Γιαχία, που διευκρίνισε ότι η εταιρία θα «κρατήσει επαφή με τις οικογένειες».
Βρέθηκαν συντρίμμια στον κόλπο της Βεγγάλης; Την ίδια ώρα, η ιδιωτική εταιρία ερευνών, GeoResonance, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε συντρίμμια που παραπέμπουν σε αυτά ενός Boeing 777 στον κόλπο της Βεγγάλης νότια του Μπανγκλαντές, σε μεγάλη απόσταση δηλαδή από το σημείο ερευνών. Όπως αναφέρει το CNN η εταιρία ισχυρίζεται ότι εντόπισε την παρουσία αλουμινίου, τιτανίου και χαλκού, στοιχεία που ενδέχεται να ανήκουν σε εμπορικό αεροσκάφος.
Ξεκίνησαν τις έρευνες 4 ώρες μετά την εξαφάνιση του Boeing...Όλα αυτά τη στιγμή, που έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας, σχετικά με το εξαφανισμένο Boeing αποκαλύπτει ότι μεσολάβησε κενό τεσσάρων ωρών από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας δεν αντιλήφθηκαν ότι η πτήση MH370 είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ για τουλάχιστον 17 λεπτά και δεν ενεργοποίησαν τις έρευνές τους για τέσσερις ώρες.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου, Ρίτσαρντ Κουέστ, εικάζεται ότι για 17 λεπτά «είτε η Κουάλα Λουμπούρ δεν το παρατήρησε, είτε δεν ενήργησε».
Η έκθεση δε δίνει καμία εξήγηση σχετικά με το τι συνέβη στο κενό των τεσσάρων ωρών, αλλά περιορίζεται στο να αναφέρει ότι η Κουάλα Λουμπούρ επικοινώνησε με την Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Καμπότζη.
Παράλληλα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «οι επικεφαλής των Malaysia Airlines υποστήριξαν ότι τα καύσιμα του αεροσκάφους ήταν αρκετά για 7½ ώρες πτήσης, κάτι που σημαίνει ότι τις τέσσερις αυτές κρίσιμες ώρες το Boeing μπορεί να πετούσε ακόμα, ενώ είναι πιθανό η πτήση να διήρκησε επιπλέον 2½ ώρες, αφότου οι έρευνες ξεκίνησαν».
Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε χάρτης με το πιθανότερο σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους, στον οποίο αναδεικνύεται το περισσότερο και το λιγότερο πιθανό σημείο όπου μπορεί να έχει καταπέσει.

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα