Metanaστευτικο: στο ελληνικο συνοδεια δημαρχων ο στ. θεοδωρακης...

20:15 16/5/2016 - Πηγή: Fimotro

Ανυπέρβλητα προβλήματα που δεν θα λυθούν αν ο χώρος δεν αποσυμφορηθεί διαπίστωσε ο επικεφαλής...
του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την επίσκεψή του στο Ελληνικό, όπου βρίσκονται περίπου 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες, συνοδευόμενος από τους τρεις δήμαρχους της περιοχής: τον Γιάννη Κωνσταντάτο, δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης, τον Ανδρέα Κονδύλη, δήμαρχο Αλίμου και τον Γιώργο Παπανικολάου, δήμαρχο Γλυφάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η κυβέρνηση έχει σκοπό να φέρει στο Ελληνικό επιπλέον 500 μετανάστες. Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει
τα στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα και επαρκέστερα κέντρα φιλοξενίας.
Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος από την πλευρά του σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες», ενώ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε: «Η κατάσταση στο Ελληνικό εκθέτει διεθνώς τη χώρα με άθλιες συνθήκες διαμονής».
Τέλος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σημείωσε: «Η κατάσταση πλέον είναι απολύτως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια».
Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα