Me zhmia 6,7 δις ευρω εκλεισε το 2015 για την deutsche bank!

08:19 22/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε καθαρή ζημία της τάξης των 6,7 δισ. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2015 (η πρώτη χρήση που θα κλείσει στο «κόκκινο» από το 2008) παραπέμπουν τα απογοητευτικά προκαταρκτικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Deutsche Bank, θέλοντας...
να προετοιμάσει τους επενδυτές ενόψει της δημοσίευσης των τελικών στοιχείων την επόμενη εβδομάδα.
Ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν ανέφερε ότι ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός θα εμφανίσει ζημίες προ φόρων 2,7 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο, καθώς έβαλε στην άκρη
1,2 δισ. ευρώ για νομικές διαμάχες, ενώ έγραψε και κόστη αναδιάρθρωσης 900 εκατ. ευρώ. Αυτό όμως που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους επενδυτές είναι ότι ακόμα και χωρίς τις έκτακτες δαπάνες, η Deutsche εμφάνισε λειτουργική ζημία της τάξης των 600 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του έτους.
«Πρόκειται για πολύ αρνητική επίδοση», σχολίασε αναλυτής της Citi. Ανησυχίες εγείρει ακόμα και το ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειάς της Deutsche κινείται κοντά στο 11%, δηλαδή σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι τον Σεπτέμβριο και πολύ μακριά από τον στόχο του 12,5% που είχε θέσει η διοίκηση για το 2015, μια εξέλιξη που ίσως αναζωπυρώσει τον διάλογο για το εάν η τράπεζα χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση. Η μετοχή της Deutsche έκλεισε με απώλειες 3,36% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (σε μία ημέρα όπου ο DAX ενισχύθηκε κατά 1,94%), ενώ ενδοσυνεδριακά η πτώση είχε αγγίξει το 10%.
Σημειώνεται ότι ο Βρετανός Κράιαν που έχει πιστωθεί την ανάκαμψη της ελβετικής UBS μετά τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, υλοποιεί ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην Deutsche με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της και την αποκατάσταση της τρωθείσας εμπιστοσύνης των επενδυτών. Το σχέδιό του προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση προσωπικού κατά 26.000 άτομα έως το 2016, την πώληση της θυγατρικής Postbank, την αναστολή πληρωμής μερίσματος για να ενισχυθεί η κεφαλαιακή βάση και τον περιορισμό των στοιχείων ενεργητικού χαμηλής απόδοσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα