Me παρελθον ο υποπτος για τις ενοπλες επιθεσεις στο παρισι...

H γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να ονομάζεται Αμπντελχακίμ Ντεκχάρ...
και είχε φυλακισθεί για την εμπλοκή του σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Γαλλία το 1994 όταν πέντε άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυροβολισμούς.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται την εισαγγελία του Παρισιού, ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη
το απόγευμα της Τετάρτης στο δυτικό Παρίσι.
Ο δράστης, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά νεαρό φωτογράφο της εφημερίδας Liberation, εκτιμάται ότι ο είναι ο ίδιος που εισέβαλε την Παρασκευή στην έδρα του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV και αυτός που υποχρέωσε έναν οδηγό αυτοκινήτου να τον μεταφέρει κοντά στα Ηλύσια Πεδία αφού προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ έξω από τράπεζα στη συνοικία La Defence στο δυτικό Παρίσι.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο ύποπτος συνελήφθη περίπου στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) σε αυτοκίνητο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης σε δυτικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο ύποπτος δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακριθεί χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τι εννοούν. Είκαζεται ότι μάλλον βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Οι αρχές έχουν πάρει δείγμα DNA προκειμένου να το συγκρίνουν με ευρήματα από τα σημεία που σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των επιθέσεων στο Παρίσι Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ενώ η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του φερόμενου ως δράστη είχε σαν αποτέλεσμα η αστυνομία να δεχθεί σχεδόν 700 τηλεφωνικές κλήσεις. Η υπόθεση Φλόρενς Ρέι
Ο Ντεκχάρ είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών το 1998 καθώς φέρεται ότι εμπλεκόταν στην υπόθεση «Φλόρενς Ρέι».
Η γεννημένη το 1975, Φλόρενς Ρέι μαζί με τον φίλο της Όντρι Μόπεν το 1994 σε μια προσπάθεια να κλέψουν οπλισμό από δύο αστυνομικούς ενεπλάκησαν σε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο του Παρισιού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, τρεις αστυνομικοί, ένας οδηγός ταξί και ο Μοπέν.
Η Φλόρενς συνελήφθη και αποφυλακίσθηκε πριν από μερικά χρόνια.
Όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη σύλληψή της βρισκόταν ήδη υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας για τη σχέση της με παράνομες πολιτικές ομάδες. Στο σπίτι της τότε είχε βρεθεί υλικό αναρχικού περιεχομένου.
Όσον αφορά τον Αμπντελχακίμ Ντεκχάρ, η εμπλοκή του συνίστατο στο ότι αυτός είχε δώσε το όπλο στην Φλόρενς Ρέι.
Ο ίδιος στο δικαστήριο αρνήθηκε την ενοχή του λέγοντας ότι είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας προκειμένου να διεισδύσει σε οργανώσεις της άκρας αριστεράς που δρούσαν στην Γαλλία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα