MIXΑΛΟΣ: "ΑΝΑΞΙΟΠOIHTEΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"

Σε χρόνιες αδυναμίες, λάθη και καθυστερήσεις αλλά και την οικονομική κρίση αποδίδει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος το γεγονός πως οι δυνατότητες της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό...
αναξιοποίητες παρότι η χώρα έχει πολλά φυσικά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσει μια θέση – κλειδί στον
ενεργειακό χάρτη της περιοχής.

Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στο πρώτο στρατηγικό συνέδριο για τον κλάδο της ενέργειας με θέμα «Επενδύσεις στην ενέργεια και αειφόρος ανάπτυξη» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δώδεκα χρόνια, χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι οι επικείμενες αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΗ, βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο εξαγγελιών, με το τοπίο να παραμένει νεφελώδες και τους σοβαρούς επενδυτές να απομακρύνονται».

«Στις Ανανεώσιμες Πηγές, εκατοντάδες μεσαία και μεγάλα έργα παραμένουν σε στασιμότητα, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, αλλά και των αστοχιών εκ μέρους της πολιτείας. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το καθεστώς αδειοδότησης για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, που αναθεωρείται, παγώνει και επανέρχεται κάθε λίγους μήνες», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα