Koυρουμπλης: η ''ισορροπη αναπτυξη'' ο βασικος μας στοχος...

00:01 18/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης στης χώρας προανήγγειλε κατά τη σημερινή του ...
επίσκεψη στα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι αυτές θα περιλαμβάνουν «την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης και το κτίσιμο μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ένα κεντρικό κράτος με αποκεντρωμένες και αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες».

Κατά την επίσκεψή
του στα Χανιά, ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με δημάρχους από την περιοχή καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, στους οποίους εξέφρασε τον στόχο του να εδραιώσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας με την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, αποτελούν βασικό στόχο της κυβέρνησης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο όπως είπε ήδη έχει παρουσιαστεί σε φορείς της αυτοδιοίκησης κάνοντας γνωστό ότι από την Τρίτη θα βγει σε δημόσια διαβούλευση. Όπως υπογράμμισε, «αυτό το νομοσχέδιο επιλύει πάρα πολλά προβλήματα και ενισχύει την αποκέντρωση».

Στην συνάντηση του κ. Κουρουμπλή με τους δημάρχους των Χανίων παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα