Kanonika εκτελουνται τα δρομολογια των πλοιων

17:53 17/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Κανονικά διεξάγονται από τις 5 απόγευμα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου. Από τη Σύρο αναμένετο να αποπλεύσει το «Νήσος Μύκονος» με 473 επιβάτες για...
Χίο και Μυτιλήνη, όπως και το ταχύπλοο «Highspeed- 5» για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του (Μύκονο, Τήνο, Σύρος, Πειραιά).

Απαγορευτικό
απόπλου ίσχυε από το πρωί από το λιμάνι της Ραφήνας για Κυκλάδες και Μαρμάρι, και από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο.

Δεν εκτελέστηκε ακόμη το δρομολόγιο του Superjet, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 7 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά για Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσια, Νάξο και Μύκονο.

Το «Highspeed 5» λόγω των ισχυρών ανέμων το απόγευμα του Σαββάτου παρασύρθηκε και προσέκρουσε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων, το πλοίο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η λιμενική αρχή Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου του, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη.

Στο μεταξύ συνεχίζει να αγνοείται ένας λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή «Άγιος Γεώργιος» Νάξου.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, ο λουόμενος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρισκόταν σε δυσχερή θέση και δύο άτομα έσπευσαν για βοήθεια ωστόσο κατέστη αδύνατη η διάσωσή του και έκτοτε αγνοείται.
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Papapolitis
Keywords
Τυχαία Θέματα