Kai h σεγκολεν στη νεα γαλλικη κυβερνηση...

19:41 2/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Η μεγάλη επιστροφή της Σεγκολέν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας όπως την προεξοφλούσαν έγκυρες γαλλικές πηγές είναι πλέον γεγονός...
Ο ανασχηματισμός του Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να σώσει ό,τι του έχει απομείνει έφερε στο υπουργικό σχήμα την πρώην σύντροφό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Η πρώην βαρόνη των Σοσιαλιστών αναλαμβάνει ένα υπερυπουργείο Οικολογίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας, στη νέα κυβέρνηση.

Ο Μισέλ Σαπέν αναλαμβάνει το υπουργείο
Οικονομικών ενώ ο Αρνό Μοντεμπούρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας. Αμετακίνητοι στα υπουργεία τους παραμένουν οι Λοράν Φαμπιούς, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Κριστιάν Τομπιρά παραμένουν στα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας και Δικαιοσύνης αντίστοιχα. Ο Μπενουά Αμόν αναλαμβάνει το υπουργείο Εκπαίδευσης, ο Μπερνά Καζνέβ το υπουργείο Εσωτερικών, η Νατζά Βαλό Μπελκασέμ, το υπουργείο Ισότητας και Αθλητισμού, Ο Φρανσουά Ρεμπσαμέν το Εργασίας, η Μαρισόλ Τουρέν το Κοινωνικών Υποθέσεων, η Μαριλίζ Λεμπρανσί, Αποκέντρωσης. Μεγάλοι χαμένοι είναι ο πρώην πρωθυπουργός Ερό και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μοσκοβισί, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα