IIF: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»

12:06 2/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεθνής Ένωση Τραπεζών (IIF) στην οποία διευκρινίζει πως παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, «οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων τους οποίους εκπροσωπεί (περίπου 400) συνεχίζουν να εργάζονται με τους Έλληνες και Ευρωπαίους...
αξιωματούχους για την οριστικοποίηση της ελληνικής συμφωνίας ανταλλαγής».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το IIF επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση του
να προχωρήσει με την πρόταση ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, στη βάση της συμφωνίας της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου που προβλέπει κούρεμα 50%.
Στην ανακοίνωση του το IIF, αναφέρει ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι διοικήσεις των τραπεζών-μελών του «υποστηρίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας για να ανακάμψει από την κρίση, να επιστρέψει στις αγορές και να θέσει της βάσης για επανεκκίνηση της ανάπτυξης».
Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι η ανακοίνωση του IIF εκδόθηκε έπειτα από τον πρωινό τηλεφωνικό μαραθώνιο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους κυρίους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ολι Ρεν, Γιόζεφ Άκερμαν Πουλ Τόμσεν και Τσαρλς Νταλάρα.
Από την κεντρική κλινική Αθηνών όπου νοσηλεύεται μέχρι αυτή την ώρα, ο υπουργός των Οικονομικών προσπάθησε να μεταφέρει στους συνομιλητές του ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Ο υπουργός των Οικονομικών, στις συνομιλίες του επιχείρησε να προστατεύσει την εκταμίευση της 6ης δόσης, αναφέρουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου χωρίς να προσδιορίζουν για ποιο λόγο τέθηκε εν αμφιβόλω η συνέχιση παροχής της οικονομικής βοήθειας και χρειάστηκε να περιφρουρηθεί
Keywords
Τυχαία Θέματα