H προεδρος της εθνικης αναλαμβανει πρωτοβουλιες για την επανεκκινηση της οικονομιας

09:35 7/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Τρεις δράσεις της Εθνικής Τράπεζας με στόχο τη φυγή προς τα εμπρός προανήγγειλε η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της ΕΤΕ, στην εκδήλωση της παρουσίασης του λευκώματος για τα 100 χρόνια του...
Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Η πρόεδρος της ΕΤΕ δήλωσε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης
της εθνικής οικονομίας, στηριζόμενη στους εξής άξονες:
Με την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τόνισε, «χρησιμοποιούμε και διευρύνουμε όλα τα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση, με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω συγχρηματοδοτήσεων και αυτοχρηματοδοτήσεων και συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα, με σωστό σχεδιασμό, να αποτρέψουμε την περαιτέρω αποβιομηχάνισή της». Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι θα αναπτυχθούν νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, με τη μορφή ανακυκλούμενων κεφαλαίων, σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Με την επιθετική προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων που δεδομένης της στενότητας πόρων την παρούσα περίοδο, θα επιτρέψουν την αναζωογόνηση και ελληνικών επιχειρήσεων μέσω συμπράξεων και συνεργασιών.
Τέλος, ανέφερε ότι στόχο της τράπεζας αποτελεί η ενίσχυση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που είναι ένας σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής της ΕΤΕ.
Η Λ. Κατσέλη σημείωσε ακόμη πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, σε ένα μακροχρόνιο περιβάλλον ύφεσης και παραγωγικής αποσάθρωσης και πρέπει να οδηγηθεί σε μια νέα πορεία επανεκκίνησης. Προϋπόθεση αποτελεί η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους ώστε να αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας, να προωθηθούν τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα και να αρθούν όλες οι πηγές αβεβαιότητας και αστάθειας που προκαλούν επενδυτική στασιμότητα και ασφυξία στην αγορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα