H ωρα των μηχανογραφικων για τους υποψηφιους

13:45 23/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Από αύριο έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, θα μπορούν όλοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να «κλειδώσουν» τα μηχανογραφικά δελτία με τα τμήματα και τις σχολές προτίμησής τους, αφού...
χθες ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις και για τους περίπου 12.000 υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας,
και φέτος τα ποσοστά αποτυχίας αυτής της κατηγορίας υποψηφίων ήταν υψηλά. Είναι ενδεικτικό ότι στα δύο βασικά μαθήματα, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψε κάτω από τη βάση ήταν 50,69% και 73,77% αντιστοίχως. Άριστα (από 18-20) έγραψε μόλις το 0,23% στη Νεοελληνική Γλώσσα και το 3,56% στα Μαθηματικά.
Εν τω μεταξύ, με τροπολογίες που κατέθεσε χθες το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού προβλέπεται ότι από τη νέα σχολική χρονιά (2016-2017) εκπαιδευτικοί θα μπορούν να διδάσκουν μαθήματα και ως τρίτη ανάθεση με προφανή στόχο την κάλυψη των κενών χωρίς επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών. Με αυτή την απόφαση, ένας εκπαιδευτικός θα μπορεί να διδάσκει όχι μόνο το βασικό μάθημα της ειδικότητάς του ή ένα δεύτερο σχετικό μάθημα, αλλά και ένα τρίτο. Η ανάθεση, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, θα πραγματοποιείται με βάση επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια.
Παράλληλα, με άλλη τροπολογία αποφασίσθηκε οι εκπαιδευτικοί γονείς ενός ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% να εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα