H mοσχα προσεφερε ασυλο στον γιανουκοβιτς...

19:21 27/2/2014 - Πηγή: Fimotro
H Ρωσία επιβεβαίωσε ότι θα προσφέρει άσυλο στον Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας...
Το αίτημά του για προστασία, έγινε άμεσα αποδεκτό από τη Μόσχα και η Ρωσία συμφώνησε να εγγυηθεί την προσωπική ασφάλεια του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σε σχέση με την έκκληση του προέδρου Γιανουκόβιτς για την παροχή εγγυήσεων για την προσωπική του ασφάλεια, αναφέρω ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί επί
του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία -και κυρίως στην Κριμαία- παραμένει έκρυθμη, με τη Ρωσία να ετοιμάζει απόβαση, ο έκπτωτος πρόεδρος «εμφανίστηκε» με δήλωσή του που μεταδόθηκε από ρωσικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, δήλωσε πως είναι ακόμη ο νόμιμος αρχηγός της ουκρανικής κυβέρνησης και χαρακτηρίζει παράνομες τις αποφάσεις της ουκρανικής Βουλής.

Επίσης, ζητά από τις ρωσικές αρχές να εξασφαλίσουν την προσωπική του ασφάλεια και να τον προστατεύσουν από «εξτρεμιστικές δράσεις» που κατέλαβαν την χώρα, τονίζοντας ότι οι νοτιο-ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας «δεν αποδέχονται την αναρχία που επικρατεί στη χώρα, όπου οι ηγέτες επιλέγονται από τον όχλο».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα