H itaλια πενθει τον κλαουντιο αμπαντο...

15:48 28/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Συγκινητικές είναι οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα και δείχνουν χιλιάδες Ιταλούς που περικύκλωσαν ...
το ιστορικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου για να παρακολουθήσουν τη συναυλία αφιέρωμα στον κορυφαίο μαέστρο που «έφυγε» από τη ζωή στις 20 Ιανουρίου, σε ηλικία 80 ετών.

Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι του θεάτρου επέλεξαν να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο μαέστρο, που ήταν από το 1968 έως το 1986 ο καλλιτεχνικός διευθυντής στη Σκάλα του Μιλάνου. O Ντάνιελ Μπάρεμπόιμ , ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου,
διήθυνε την ορχήστρα που έπαιζε την περίφημη Ερόικα του Μπετόβεν.Οι σημαίες έπνεαν μεσίστιες και οι χιλιάδες πολίτες έμειναν βυθισμένοι στη σιωπή.

Ο Κλαούντιο Αμπάντο ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Μιλάνο αλλά άρχισε να επισκέπτεται από πολύ νωρίς και την Βιέννη, πόλη που του προσέφερε σημαντικά καλλιτεχνικά ερεθίσματα. Η διεθνής αναγνώριση για αυτόν ήρθε το 1960, όταν εντάχθηκε στην ορχήστρα του θεάτρου Λα Σκάλα του Μιλάνου. Κατόπιν ανέλαβε επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και μετά διευθυντής της Όπερας της Βιέννης (1986-1991). Διετέλεσε επίσης διευθυντής της φιλαρμονικής ορχήστρας του Βερολίνου.

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα