H ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

Aπό το : lamiafm1
Οι σκηνές από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όφειλαν τουλάχιστον να προβληματίσουν όλους τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων κι όχι να αντιμετωπιστούν κατά την λαϊκή αντίληψη «μπόρα ήταν και πέρασε» γιατι η προχτεσινή μπόρα μπορεί να...
μεταβληθεί σε καταιγίδα με απρόβλεπτες προεκτάσεις και με «θύματα» όχι μόνο τους πολιτικούς υπό οποιαδήποτε ιδιότητα αλλά και πραγματικά αθώους πολίτες.
Η ωρα τη δράσης έπρεπε να είχε σημάνει γιαυτούς χτες, προχτές και όχι αύριο, αλλα ας δεχτούμε ότι τα αντανακλαστικά τους δεν
είναι σε πλήρη ετοιμότητα, οφείλουν εδώ και τώρα να ασχοληθούν με αυτά τα οποία τούτο το βήμα είτε γραπτό είτε ραδιοφωνικό έχει αναδείξει για τη αρνητική πορεία του τόπου μας που μέρα τη μέρα φθίνει, σβήνει, αργοπεθαίνει.
Ο γερμανός, έλληνας στη καταγωγή και την παιδεία βουλευτής Χατζημαρκάκης, βρίσκεται στην Κίνα για να προτρέψει κινέζους επιχειρηματίες να κάνουν εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κρήτη!
Είναι πραγματικά εκπληκτικό σε σύγκριση με την αδράνεια ,πιθανόν και ανικανότητα αν λάβουμε υπόψη μας συγκεκριμένα πρόσωπα του τοπικού μας δημόσιου βίου, των ημετέρων βουλευτών ,περιφερειακών και δημοτικών παραγόντων.
Ουσιαστικά όλοι αυτοί αγοράζουν χρόνο από τους πολίτες για να περνούν εκείνοι καλά, να βολεύουν ημετέρους και να βρίσκονται στα παράθυρα της επικαιρότητας.
Η προσφορά τους ΜΗΔΕΝΙΚΗ!!!
Η Φθιώτιδα έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά ανίκανους (μη ικανούς) πολιτικούς και τούτο γράφεται υπεύθυνα και συνειδητά.
Και η ευθύνη είναι ΚΑΙ των πολιτών που κατοικούν και κυρίως ψηφίζουν σε αυτό τον τόπο .
Στη Φθιώτιδα έχουμε για παράδειγμα το μέγιστο δώρο της φύσης το ιαματικό νερό.
Στις Θερμοπύλες δεκάδες άνθρωποι κυρίως ξένοι διερχόμενοι από την Εθνική οδό, σταματούν εκεί και κάνουν ευκαιριακά και ανοργάνωτα το ιαματικό τους μπάνιο.
Αυτό το δώρο ,αυτό το «χρυσάφι» το αφήνουμε να ρέει προς τη θάλασσα, ανεκμετάλλευτο!
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται γίνονται πλουτοπαραγωγικές πηγές ευημερίας και ανάπτυξης.
Χαρακτηριστική περίπτωση το Karlovy Vary στην Τσεχία,το Abano Terme στην Ιταλία, Baden-Baden στη Γερμανία κ.α.
Στην Τσεχία από τον 14ο αιώνα ,το λιγοστό σε σχέση με τις ελληνικές ιαματικές πήγες, νεράκι το ανέδειξαν και γύρω από αυτό λειτουργει μια χρυσή τουριστική βιομηχανία. Βιομηχανία με τεράστια έσοδα για την τοπική αλλα και την εθνική οικονομία της χώρας αυτής.
Εδώ τα παλιά και ερειπωμένα λόγω της αδιαφορίας μας ξενοδοχεία της πάλαι ποτέ ακμαίας λουτρόπολης των Θερμοπυλών τα αφήσαμε στην τύχη τους μισοερειπωμένα και ένα απο αυτά το κάναμεΣταθμό….Τροχαίας!
Στην Υπάτη παλαιότερα η λουτρική περίοδος άρχιζε τον Μάϊο τωρα με το ζόρι ξεκινά τον Ιούλιο! Γιατι στο παρελθόν γινονταν πραγματική μάχη ντόπιων βουλευτών και κομματικών ποιός θα διορίσει ρουσφετολογικά περισσότερες λουτρονόμες!
Αλλα δεν είναι μονο οι Θερμοπύλες και η Υπάτη ,υπάρχουν πολλές άλλες ιαματικές πηγές που παραμένουν αναξιοπ
Keywords
Τυχαία Θέματα