H φωφη ανελαβε δραση - αναθερμανση της συνεργασιας καμινη - μπουταρη...

15:10 29/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Δύο μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις στο πολιτικό ...
σκηνικό της χώρας είναι ραγδαίες. Η νέα πρόεδρος είναι αντιμέτωπη με την πρόκληση να αρπάξει την ευκαιρία της πολιτικής κρίσης και να αναδειχθεί ως ένας σοβαρός παίχτης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ανακόπτοντας την πτώση του ΠΑΣΟΚ, που ήταν συνεχής τα τελευταία τρία χρόνια. «Η Φώφη
κάνει γκελ», σημειώνουν ήδη πολλοί.
Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα η θετική γνώμη για την κυρία Γεννηματά ξεπερνάει κατά πολύ το σημερινό ΠΑΣΟΚ και μπαίνει σε άλλα κομματικά ακροατήρια, με βασικό αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχουν μετακινηθεί και οι περισσότεροι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά καλλιεργεί μετριοπαθή στάση. Ούτως ή άλλως σε αυτό το στιλ βασίζεται το πολιτικό προφίλ της χρόνια τώρα. Και σε αυτό ποντάρει στις δύο βδομάδες που είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: έχει ξεκάθαρη θέση, χωρίς να κλείνει τους διαύλους επικοινωνίας με όλους.

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι ανάγκη να μείνουν ανοιχτές οι πόρτες του διαλόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας», είπε ήδη σε δήλωσή της σήμερα το μεσημέρι. «Δεν συμφωνούμε με τις λογικές των μετώπων γιατί δημιουργούν ακραίες πολώσεις και οδηγούν σε διχασμούς», σημείωσε συμπληρώνοντας λίγο πιο κάτω: «Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή πορεία και τη παραμονή της χώρας στο ευρώ. Λέμε ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ στο Grexit και τη χρεωκοπία».

Πέρα όμως από το εσωτερικό μέτωπο, έντονη είναι η κινητικότητά της σε ότι αφορά στο θεσμικό ευρωπαϊκό γήπεδο. Φρόντισε να ταξιδέψει γρήγορα στις Βρυξέλλες, να συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να δώσει το στίγμα του νέου ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σήμερα απέστειλε επιστολή στους ηγέτες των σοσιαλιστικών & σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της υπόλοιπης Ευρώπης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων, η επιστολή εστάλη στον Martin Schulz Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Sigmar GabrielΑντικαγκελάριο της Γερμανίας, ΥΠΟΙΚ και αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), τον François Hollande Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και Γενικό Γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), τον Matteo Renzi Πρωθυπουργό της Ιταλίας και Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας (PD), τονWerner Faymann Καγκελάριο της Αυστρίας και Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPÖ), και στον Joseph Muscat Πρωθυπουργό της Μάλτας και αρχηγό του Εργατικού Κόμματος της Μάλτας (PL).

Μίλησε για «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και «συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Σας ζητώ να προσπαθήσετε να αποτραπούν ενέργειες και τοποθετήσεις που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν παρερμηνείες και να επηρεάσουν αρνητικά την προοπτική αυτή, τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Η ελπίδα βρίσκεται στην Ευρώπη».

«Κόμμα» Μπουτάρη - Καμίνη
Δίπλα στις κινήσεις της Φώφης Γεννηματά έρχεται να προστεθεί και η αναθέρμανση της πολιτικής σχέσης του δημάρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη και του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει να ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο τελικά θα συναντήσουν αύριο, Τρίτη. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν λάβει να συγκροτήσουν επιτροπή υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Έτσι πέρα από το άμεσο διακύβευμα που είναι αυτό του δημοψηφίσματος, εν όψει της ερχόμενης Κυριακής δίνεται ξανά μια ευκαιρία σε κεντροαριστερές δυνάμεις να επανακινηθούν με ένα κοινό στόχο, δημιουργώντας το πλαίσιο για κάτι ευρύτερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα