H εγκυκλιος για την επιλογη διευθυντων στα σχολεια

Εγκύκλιο, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες του νέου συστήματος εκλογής διευθυντών εκπαίδευσης που επαναφέρει το υποκειμενικό κριτήριο της συνέντευξης, εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας...
παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και το «μπλόκο» που έβαλαν οι Θεσμοί κάνοντας λόγο για κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Στη συνέχεια, θα αξιολογηθούν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως είναι η συνέντευξη, η οποία μοριοδοτείται με 15 μονάδες κατά ανώτατο όριο όταν άλλα αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι, π.χ., η επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση μοριοδοτείται με 9 έως 11 μονάδες και η υπηρεσιακή κατάσταση και εμπειρία με 15 μονάδες κατά ανώτατο όριο.
Η συνέντευξη των υποψηφίων θα γίνει ενώπιον του οικείου συμβουλίου επιλογής, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας των εκπαιδευτικών που μοριοδοτείται με 12 μονάδες. Στην αίθουσα όπου θα γίνει η συνέντευξη, θα υπάρχει σύστημα μαγνητοφώνησης το οποίο θα τηρηθεί ως ηχητικό αρχείο. Τα μέλη του συμβουλίου υποβάλλουν ερωτήσεις, με σκοπό να διαμορφώσουν γνώμη για την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων της θέσης για την οποία κρίνεται. Ο γραμματέας του συμβουλίου έχει την ευθύνη της τήρησης των πρακτικών της διαδικασίας, τα οποία περιλαμβάνουν τα έντυπα με την αιτιολογημένη βαθμολογία των μελών.
Keywords
Τυχαία Θέματα