H αποτυχια του eurogroup πρωτο θεμα στα διεθνη μμε

Το γεγονός ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να πάρουν μία απόφαση όσον αφορά στην κατάσταση της Ελλάδας παρά τη μαραθώνια συνεδρίαση, πρωτοστατεί στους τίτλους των ξένων μέσων...
ενημέρωσης.
«Η Ευρωζώνη στοχεύει σε συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα», ο τίτλος του αντίστοιχου άρθρου στο CNN.

«Η ευρωζώνη αποτυγχάνει σε
συμφωνία για την Ελλάδα», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής Le Monde.

«H Ευρωζώνη καθυστερεί τη συμφωνία βοήθειας για την Ελλάδα» γράφουν στο πρώτο θέμα τους οι Financial Times.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν πάλι την Ελλάδα με αβέβαιο μέλλον» γράφει ο Guardian.

«Ο αγώνας ενάντια στην κρίση χρέους υπέστη άλλο ένα πλήγμα: το Eurogroup δεν κατάφερε να βρει λύση για το ελληνικό πρόβλημα» αναφέρει το Spiegel.

«Η Γερμανία αντιστέκεται. Καμία συμφωνία για βοήθεια στην Ελλάδα» γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Ευρωζώνη, ΔΝΤ αποτυγχάνουν στο να χτυπήσουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος», ο τίτλος του ειδησιογραφικού πρακτορείου Reuters.

«Η ΕΕ σκόνταψε στη μείωση του ελληνικού χρέους ύστερα από σύγκρουση με το ΔΝΤ», η επικεφαλίδα του Bloomberg.

Στην πλειοψηφία τους τα άρθρα κάνουν λόγο για τη μαραθώνια συνάντηση των υπουργών οικονομικών, που διήρκησε περίπου έντεκα ώρες. Βασικό ζήτημα για τους αναλυτές η απελευθέρωση της δόσης που εκκρεμεί από τον Ιούνιο, καθώς και τη διαμάχη μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για τη διετή επιμήκυνση του χρέους με στόχο η Ελλάδα να περιορίσει το ύψος του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ.

Στο επίκεντρο της προσοχής των ξένων μέσων και η παράταση που δόθηκε για τις 26 Νοεμβρίου με στόχο να παρθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης που θα σώσει τη χώρα από «ασφυξία» όπως χαρακτηριστικά γράφει η Le Monde.

«Η μη συμφωνία θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης για τη διάσωση της Ελλάδας. Η χρηματοδότηση της χώρας θα πρέπει να άρει την απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» γράφει το CNN, σχολιάζοντας το ναυάγιο του Eurogroup.
Keywords
Τυχαία Θέματα