Focus : ο τσιπρας υποκυπτει και κανει παραχωρησεις...

13:30 23/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Συγκρατημένη αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές εκφράζει ο γερμανικός Τύπος...
κάνοντας, ωστόσο, λόγο για μία ακόμη «φάρσα» ή «μπλόφα» αποτιμώντας το χθεσινό αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής που έγινε τελικά Σύνοδος διαβούλευσης κατά την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποκύπτει, κάνει παραχωρήσεις αθετώντας
τις προεκλογικές του υποσχέσεις, επισημαίνουν πολλά γερμανικά δημοσιεύματα τονίζοντας πως, οι ελληνικές προτάσεις που υποβλήθηκαν την τελευταία στιγμή στους εταίρους, θα έχουν αντίκτυπο στο εσωτερικό του κόμματος του Ελληνα πρωθυπουργού αλλά και τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Focus: Η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής κατάντησε φάρσα
«Σοκ: Ο Τσίπρας υποκύπτει... Είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός ένας ήρωας στον αγώνα του της Ε.Ε; Ή μήπως ένας αδύναμος ο οποίος αθετεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις;», διερωτάται το γερμανικό περιοδικό «Focus» προσθέτοντας πως, τα ελληνικά ΜΜΕ αξιολογούν τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης με βαρύ τόνο.

«Τα ελληνικά ΜΜΕ ζητούν τώρα από τον Ελληνα πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική βουλή και το κόμμα του καθώς οι νέες προτάσεις που υπέβαλε στους εταίρους απέχουν πάρα πολύ από τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Κρας τεστ θα είναι για την κυβέρνηση οι νέες προτάσεις που παρουσίασε ο Ελληνας πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους εταίρους», γράφει το γερμανικό περιοδικό αναπαράγοντας δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων. «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε παραχωρήσεις», αναφέρει επίσης το «Focus».
«Η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής κατάντησε φάρσα. Η μοίρα των Ελλήνων δεν μπορεί να αποφασιστεί», είναι το σχόλιο του περιοδικού «Focus» σε άλλο άρθρο του κάνοντας μία αποτίμηση της χθεσινής συνόδου.

Die Zeit: Μα τι συμβαίνει επιτέλους με την ελληνική κρίση;
«Αξιολύπητη Ευρώπη» γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», η οποία διερωτάται: «Μα τι συμβαίνει επιτέλους με την ελληνική κρίση;». Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, η εφημερίδα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για μία φάρσα που προκαλεί μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Για άλλη μια φορά δεν υπήρξε αποτέλεσμα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη τις δηλώσεις Σόιμπλε και Μέρκελ ότι απαιτείται και άλλη δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας. Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται αντιμέτωπος με το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι προτάσεις που υπέβαλε στους Ευρωπαίους εταίρους είναι πολύ μακρινές από τις προεκλογικές του υποσχέσεις». Σε άλλο άρθρο της, η εφημερίδα «Die Zeit» αναφέρει ότι, το επόμενο 48ωρο θα είναι καθοριστικό για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας με τους πιστωτές.

Spiegel: «Το Eurogroup δεν περιμένει συμφωνία πριν την Πέμπτη
«Το Eurogroup δεν περιμένει συμφωνία πριν την Πέμπτη», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" επισημαίνοντας πως διαφαίνονται ελπίδες για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα