Eyxeς στον παπα για την εκλογη του απο ομπαμα και ολαντ...

11:24 14/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Τις θερμές ευχές του απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «στον πρώτο Πάπα από την αμερικανική ήπειρο» για την εκλογή του ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.
«Εξ ονόματος των Αμερικανών, η Μισέλ ...
και εγώ στέλνουμε τις θερμές ευχές μας στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο τη στιγμή που ανέρχεται στο θρόνο του Αγίου Πέτρου, και στο αξίωμα του Ποντίφικα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.
«Ως υπέρμαχος των φτωχών και των πλέον ευάλωτων ανάμεσά μας, θα συνεχίσει να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης και της συμπόνιας
που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κόσμο για πάνω από 2.000 χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η εκλογή του, προσθέτει, καταδεικνύει επίσης τη δύναμη και τη ζωτικότητα μιας περιοχής που επηρεάζει όλο και περισσότερο τον κόσμο μας και «όπως τα εκατομμύρια των ισπανόφωνων Αμερικανών, εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες αισθανόμαστε την ίδια χαρά για αυτή την ιστορική ημέρα».
«Όπως ακριβώς έχω εκτιμήσει τη συνεργασία μας με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ με την Αυτού Αγιότητα στην προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την πίστη τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
Το νέο Πάπα συνεχάρη ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει «ένα διάλογο εμπιστοσύνης με την Αγία Έδρα».
«Απευθύνω στον Πάπα Φραγκίσκο τον Α', τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχές μου», δήλωσε ο κ. Ολάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.
«Η Γαλλία, πιστή στην ιστορία της και τις οικουμενικές αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης θα συνεχίσει το διάλογο εμπιστοσύνης που πάντα διατηρεί με την Αγία Έδρα», σημειώνει ο γάλλος πρόεδρος.
Ο νέος Πάπας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, επικοινώνησε με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο, ο οποίος βρίσκεται στην θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, 30 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού επιβεβαίωσε ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο, ο νέος ποντίφικας, Φραγκίσκος, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τον επισκεφθεί σύντομα.
Παράλληλα, έφτασε στο νέο Πάπα συγχαρητήριο μήνυμα από την κυβέρνηση της χώρας του. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «πρόκειται για ένα τυπικό, σύντομο μήνυμα», καθώς ο νέος Πάπας και η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ δεν διατηρούν ιδιαίτερα θερμές σχέσεις.
Ο, μέχρι πριν λίγες ώρες, αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του στους γάμους των ομοφυλόφιλων που εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο της Αργεντινής, με πρωτοβουλία της Κίρσνερ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα