Eurovision: η πρώτη μάχη της κύπρου

07:19 18/5/2021 - Πηγή: Fimotro
Τα φαβορί και τα απρόοπτα του πρώτου ημιτελικού

Απόψε στις 22.00 θα προβληθεί ο α’ ημιτελικός της Eurovision στην ΕΡΤ1 από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Σε αυτόν διαγωνίζεται η Κύπρος με το «El diablo» και τη μοναδική Ελενα Τσαγκρινού.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αυστριακός Marvin Diettman, ενώ τη χορογραφία έχει επιμεληθεί

η Chali Jennings. Το λαμπερό και σέξι φόρεμα της Τσαγκρινού με τα ασημί κρόσσια που υπογραμμίζουν κάθε της κίνηση υπογράφει η Σίλια Κριθαριώτη.

Οι χορεύτριες που συνοδεύουν την τραγουδίστρια στη σκηνή είναι ντυμένες με ολόσωμες κολλητές φόρμες σε βαθυκόκκινο χρώμα. Το κομμάτι «El Diablo», γραμμένο στα αγγλικά και τα ισπανικά, υπογράφουν οι: Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.

Δέκα χώρες θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό, και η Κύπρος φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης σύμφωνα με τις ξένες στοιχηματικές εταιρίες. Στην κορυφή βρίσκεται η Μάλτα, ενώ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχήματα, οι άλλες οκτώ χώρες που θα πάρουν την πρόκριση είναι οι Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Κροατία, Νορβηγία, Ισραήλ και Ρουμανία.

Θετικοί στον κορωνοϊό

Πάντως δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, το Σαββατοκύριακο έχουν βρεθεί θετικά κρούσματα σε τουλάχιστον δύο χώρες, με συνέπεια να μπουν σε καραντίνα τέσσερις αποστολές. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ρουτίνας για κορονοϊό, βρέθηκε κρούσμα στην πολωνική συμμετοχή. Ως προληπτικό μέτρο πριν από την εμφάνισή τους, τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας υποβλήθηκαν τώρα σε μοριακό τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση βγήκαν αρνητικά!

Θετικό κρούσμα βρέθηκε και στην ισλανδική αποστολή, με τα μέλη της αντιπροσωπείας να έχουν κάνει όλοι τεστ και τα αποτελέσματα να αναμένονταν χθες αργά. Μάλιστα, δεν συμμετείχαν στην τελετή έναρξης ούτε οι αποστολές της Μάλτας και της Ρουμανίας επειδή διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με τις αποστολές της Πολωνίας και της Ισλανδίας. Οι δύο χώρες θα λάβουν κανονικά μέρος στην Dress Rehearsal, καθώς τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι αποστολές θα κάνουν ξανά τεστ για τον κορονοϊό, πριν ανέβουν στη σκηνή για την πρόβα.

Οι οικοδεσπότες φέτος θα είναι οι Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley και Nikkie de Jager (NikkieTutorials) και το σύνθημα «Open Up». Ο νέος σχεδιασμός εμπνέεται από τον παγκόσμιο χάρτη με το Ρότερνταμ ως την καρδιά της Ευρώπης τον Μάιο του 2021. «Το λογότυπο συνδέει το Ρότερνταμ με τις πρωτεύουσες των συμμετεχουσών χωρών και συμβολίζει την ένωση, ανεξάρτητα από τη μορφή», λέει η Sietse Bakker, εκτελεστική παραγωγός της εκδήλωσης. Οπως πέρυσι, το λογότυπο και η ιδέα αναπτύχθηκαν από την εταιρία Clever Franke, η οποία δημιούργησε το λογότυπο. Ο σχεδιασμός της έκδοσης 2020 βραβεύτηκε με το European Design Award και το Red Dot Design Award.

Δικαίωμα ψήφου στον α’ ημιτελικό έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ στον β’ ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτόν, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Eurovision: Οι 15 συμμετοχές του α’ ημιτελικού

Λιθουανία – Discoteque

Σλοβενία – Amen

Ρωσία – Russian Woman

Σουηδία – Voices

Αυστραλία – Technicolour

Βόρεια Μακεδονία – Here I Stand

Ιρλανδία – Maps

Κύπρος – El Diablo

Νορβηγία – Fallen Angel

Κροατία – Tick – Tock

Βέλγιο – The Wrong Place

Ισραήλ – Set Me Free

Ρουμανία – Amnesia

Αζερμπαϊτζάν – Mata Hari

Ουκρανία – Shum

Μάλτα – Je Me Casse

The post Eurovision: Η πρώτη μάχη της Κύπρου appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα